Karatisté Sport Relaxu skvěle zabojovali na mistrovství ČR JKA v Českých Budějovicích. „V kategorii jednotlivců jsme vybojovali celkem šestnáct medailí, z toho šest zlatých, šest stříbrných a čtyři bronzové medaile,“ říká trenér Pavel Znamenáček.

Nejúspěšnějším medailistou byl Jan Drobeček, který získal čtyři medaile. V kategorii kata team vybojovali šest zlatých medailí. V kategorii kata starší žáci Antonín Jenč obhájil titul. Tereza Bittnerová zase bodovala v kumite a taktéž si odnesla zlatou medaili. Hana Ulíková se ukázala v mladších dorostenkách a v kumite si odvezla bronzovou medaili.

O pěkný výsledky se postarali junioři a juniorky. V kategorii kata junioři se povedlo probojovat čtveřici reprezentantů Drobečkovi, Peřinkovi, Kolkovi a Zdobinskýmu do finále. Nejlépe si vedl Jan Drobeček, který si přijel pro zlatou, Jakub Kolek pro stříbrnou a Filip Peřinka pro bronzovou medaili. Adam Zdobinský skončil na čtvrtém místě. Chlapci se ukázali i v disciplíně kumite junioři a zde se nejlépe vedlo opět Janu Drobečkovi, který vybojoval stříbrnou medaili. Jakub Kolek přidal bronzovou medaili. Jan Drobeček se stal nejúspěšnějším juniorem a získal zlatý pohár za kombinaci v kata a kumite.

V juniorkách a ženách v disciplíně kata si poradila nejlépe se soupeřkami Karin Košiková, která vybojovala zlatou a stříbrnou medaili. V disciplíně kumite Jana Bělohlavová si odvezla z turnaje zlatou medaili v juniorkách a v ženách stříbrnou medaili. Eva Šindelářová stříbrnou medaili v juniorkách a bronzovou medaili v ženách. Ondřej Samek bojoval poprvé na této akci v kategorii kata muži a vybojoval stříbrnou medaili.

V disciplíně kata team se o zlatou medaili postarali žáci Antonín Jenč, Jakub Wohlrab, Filip Jurnečka a junioři Jan Drobeček, Jakub Kolek, Adam Zdobinský. „Všichni závodníci podávali na tatami pěkné výkony. V uveřejněné nominaci na ME ESKA by za náš klub měli bojovat Jan Drobeček, Jana Bělohlavová a Eva Šindelářová.“

Mláďata Sport Relaxu vybojovala 16 cenných kovů

Karatisté klubu Sport Relax se zúčastnili třetího kola Regionálního poháru v Bílině. Na této akci pod vedením trenéra Pavla Znamenáčka vybojovali svěřenci šestnáct cenných kovů. „Do Bíliny se vypravili především závodníci, kteří svoje závodní krůčky teprve zkoušejí a všichni si vedli dobře,“ říká trenér.

V kategorii, která byla nejvíce obsazena , si nejlépe vedli a mile překvapili nejmladší karatekové Matouš Hruban, Kryštof Zlatohlávek, Michal Eisenberger, Daniel Janata, David Šerák, Milan Hájek, Barbora Znamenáčková, Lucie Kočandrlová, Dorotka Blechová a Vanesa Kraková.

Na medailové příčky v disciplíně kata dosáhli na zlatou medaili Božena Pavlasová, stříbrnou medaili si přivezli Milan Hájek, Anna Šťastná a bronzovou medaili vybojovaly Barbora Znamenáčková, Jana Boháčová. „Byl to úctyhodný výkon, jelikož v mladších žácích startovalo 90 závodníků a v mladších žákyních 39,“ dodává Pavel Znamenáček.

V disciplíně kata team získali českolipští karatisté samé bronzové medaile a o ty se postarali David Ležák, Lubomír Korenčiak, Daniel Janata, Sára Ješetová, Barbora Znamenáčková, Dorotka Blechová, Linda Novotná, Barbora Košková, Vanesa Kraková. V poslední disciplíně v kumite si stříbro odvezla Linda Vítů a bronz David Šerák.

O víkendu se Sport Relax zúčastní Evropského poháru v polské Lodži.