První vítězství a body pro postup na MČR vybojovali svěřenci trenérského tandemu Pavel Znamenáček, Milan Veselý.

Sportovní hala praskala ve švech a silný tým Sport Relaxu k tomu přispěl, když dorazil do dějiště plný autobus závodníků. V dopoledním programu odstartovaly maratony v kata individual, kata týmů a odpoledne kumite.

Pokorná Rozálie překvapila v kategorii kata 6 9 let 8 7 kyu, když procházela hladce eliminačními koly a zaslouženě ve finále brala zlato.

Další dívčí zlato patřilo Adéle Znamenáčkové, které vévodila v kategorii kata 10 13 let.

Silně obsazená kategorie byla již tradičně v mladších žácích, kde Petr Zítko svým bojovým duchem předčil všechny své soupeře a vychutnal si vítězství.

Karate klub Sport Relax v Ústí získal pětadvacet medailí, z toho sedm zlatých. Zdroj: PZ

Další zlato pro Sport Relax vybojoval v kumite do 76 kg Lukáš Grösser, který se utkal ve finále s týmovým kolegou Davidem Kavalírem.

Sladké vítězství si vychutnal také Matěj Kühn v juniorech do 68 kg.

V disciplíně BRH (bez rozdílu vah) se nakonec radoval z vítězství Jaromír Pokorný, který se utkal ve finále s kolegou Petrem Grosmanem.

Poslední zlatou medaili vybojoval kata tým juniorů ve složení Minárik David, Vavřinčik Jakub a Ulziiorshikh Sodkherlen.

„Musím podotknout, že začínáme, růst s novým mládežnickým týmem, což bylo na silně obsazeném turnaji znát, potěšilo trenéra Pavla Znamenáčka

„Novinkou je i vytvořený závodní tým kumite, kde měli někteří závodníci premiéru, která vyšla na jedničku. Velkou výzvou je sestavení seniorského týmu kumite, kde naši členové obsadili první tři příčky v kategorii bez rozdílu vah. Budeme s týmem usilovat o start v národní lize seniorů," slibuje Znamenáček.