Zázrak se nečekal. A žádný se ani nekonal.

Mistrovská Chrudim si ve 20. kole VARTA futsal ligy s českolipskými Démony hravě poradila, nasázela jim 11 branek a připsala si tři body.

Naopak Česká Lípa neskórovala, v tabulce zůstává se dvanácti body na 10. příčce, což dvě kola před koncem stále znamená nejistou situaci v boji o záchranu.

FK ERA-PACK Chrudim – FC Démoni Česká Lípa 11:0 (5:0)

„Věděli jsme, že to pro nás bude nesmírně těžké utkání i po psychické stránce, což se potvrdilo,“ prohlásil trenér Karel Kruliš. „Chrudim má obrovskou kvalitu, a tak naší snahou bylo uhrát s tímto favoritem alespoň nějaký slušný výsledek, který by nás povzbudil, jenže to se nestalo a inkasovali jsme jedenáct gólů… Teď se ale musíme pečlivě připravit na zbývající dvě utkání a v nich se pokusit uhrát nějaké body, jež nám zaručí záchranu,“ doplnil českolipský kouč.

V naprosto opačné situaci je chrudimský ERA-PACK. „Odvedli jsme dobrou práci. Vyhráli jsme a definitivně jsme si zajistili první místo po základní části, což je v současné době to nejdůležitější,“ konstatoval trenér suverénního lídra prvoligové soutěže Felipe Conde.

Prezident FC Démoni Jiří Šubrt k utkání řekl: „Nemůžeme se srovnávat s profitýmem. Oni trénují denně a někdy i dvoufázově. Teď ke konci sezony jsou opravdu nahoře. Vždyť i pražská Slavia dostala v Chrudimi dvanáct kusů. My jsme se dlouho drželi. Pak jsme ale odešli fyzicky a jak říkáme v nadsázce s Karlem Krulišem, byl to prostě kolotoč zdarma.“

V dalších zápasech se žádné velké překvapení nekonalo, tedy až na nečekaně vysokou výhru posledního Třince nad Helasem Brno (6:1). Oceláři si udrželi naději na záchranu, avšak musí jak ve V. Mýtě, tak doma s Mělníkem získat plný počet (šest) bodů.

Branky: 5. Everton (Max), 10. Max (Doša), 13. Max (Everton), 15. P. Drozd (D. Drozd), 20. Everton (Sorokin), 22. Rešetár (Sorokin), 24. D. Drozd (Doša), 25. Max (Everton), 27. Rešetár (P. Drozd), 37. Rešetár (P. Drozd), 38. Max (Doša).
Chrudim: Žďánský – Everton, M. Mareš, Max, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Sorokin, Rešetár (C), Slováček.
Česká Lípa: Sochůrek (21. Kirov) – Bejda (C), Bažant, Švec, Havrda, Bialek, Fichtner, Rott, Havlásek. Petr Dejnožka.

Další výsledky 20. kola VARTA futsal ligy:

SK Slavia Praha - AC Gamaspol Jeseník 10:5 (6:1) 

SKP Ocel Třinec - Helas Brno 6:1 (2:0)

AC Sparta Praha - SK Olympik Mělník 12:6 (5:2)

SK Interobal Plzeň - Svarog FC Teplice 9:3 (2:1) 

Gardenline Litoměřice - Nejzbach Vysoké Mýto 8:1 (4:0)

VARTA futsal liga.Zdroj: Deník