Celkem se účastnilo 59 hráčů a hráček z Libereckého a středočeského kraje. Českolipský okres měl zastoupení v hráčích Lokomotivy Č. Lípa a Jiskry Kamenický Šenov.

Turnaj se hrál nejdříve skupinovým způsobem, kde postoupili do dalších bojů dva soutěžící, a následně vyřazovacím o konečné umístění tzv. pavoukem (v hlavní soutěži byl jeden, druhý pak v soutěži útěchy).

Do hlavní soutěže se ze skupin probojovali mimo jiné i Gabriel, Drugdová, Šperlík a Palme (všichni z Loko), ale jejich soupeři všem, kromě Václava Gabriela, vystavili stopku už v prvním kole.

Gabriel (na snímku) postupně přešel přes Filipa ze Sokola Turnov (3:0), Hlavatého z SKST Liberec (3:0) a následně ve čtvrtfinále dorostu, což bylo zároveň finále starších žáků, hrál s velkým soupeřem posledních dní z domácího oddílu SKST Liberec Martinem Pařízkem. Utkání se vyvíjelo jak na houpačce. První a třetí set vyhrál českolipský talent, druhý a čtvrtý patřil jeho rivalovi. V pátém setu chytil začátek se vší vervou domácí hráč a rychle vedl 5:1, poté si trenér Aleš Bayer vzal time a obraz hry se změnil. Gabriel vedl už 10:7 a proměnil až svůj třetí mečbol.

V semifinále českolipský talent nestačil na pozdějšího vítěze Salomona z SKST Liberec, který ve finále zdolal Miroslava Lapku z TTC Bělá pod Bezdězem. Václav Gabriel získal vítězství v kategorii starších žáků a v dorostu bronz.

Pro kompletaci sbírky medailí scházela Lokomotivě stříbrná medaile a tu získala Kristýna Drugdová, když v kategorii starších žákyň porazila v semifinále Marii Absolonovou z domácího SKST 3:1 a ve finále prohrála s Kateřinou Girethovou (SKST Liberec) 0:3.

„Z výsledků jsem spokojen, neboť kromě dvou zmiňovaných skončil na druhém místě v kategorii dorostu Miroslav Lapka z TTC Bělá pod Bezdězem, kterého také trénuji, ale určitě se mohl více poprat o výsledek. Václav zahrál skoro nad své možnosti, škoda jen jeho špatné tréninkové morálky. Kristýna sice získala cennou medaili, ale měla by více zapojit pingpongového myšlení. Potěšil mě výkon hráčů, kteří byli na svém prvním turnaji," zhodnotil vystoupení svých svěřenců na turnaji trenér Aleš Bayer.