Místo návratu k úřadujícímu mistrovi se rozhodl zůstat. Radek Krajcigr definitivně patří českolipským florbalistům.

Vedení klubu proměnilo jeho hostování z Mladé Boleslavi v přestup navzdory tomu, že si středočeský protějšek přál, aby se třetí nejlepší kanonýr Superligy vrátil. Krajcigr trval na svém setrvání na severu Čech.

„Přestup byl zrealizován na základě mnou projevených preferencí, tudíž je logické, že z něj mám upřímnou radost,“ vykládá střelec. „Řešil jsem danou situaci sám osobně s vedením na obou stranách. Jednání bylo poměrně dost rychlé a bezproblémové, za což jsem opravdu vděčný.

Boleslav projevila zájem o návrat produktivního borce, ale samotný útočník byl proti. „O tuhle variantu jsem kvůli osobním neshodám s Honzou Pazderou nestál. Myslím, že by to mezi námi už zkrátka nefungovalo. Návrat do Bolky by pro mě tedy v tuhle danou chvíli nejspíš znamenal návrat na lavičku, což pro mě bylo vzhledem k posledním odehraným utkáním za Českou Lípu, kde se cítím velmi užitečným hráčem, nepředstavitelné,“ vysvětlil čtvrtý nejproduktivnější hráč celé soutěže, který ve dvanácti utkáních nasbíral 27 bodů (21+6).

HC Česká Lípa - HC Turnov 2:6.
Hokejový víkend České Lípy: Prohra doma, body z Lomnice

Krajcigr se tak blíží milníků 200 kanadských bodů v nejvyšší soutěži. „Ať si říká kdo chce co chce, tak statistiky nelze zcela nevnímat, přece jen jsou určitým výsledkem dlouhodobé práce a dřiny a pohybovat se v tabulkách na vyšších příčkách je určitě příjemnou zpětnou vazbou. Jelikož ovšem pro mě nejsou tím nejdůležitějším a stíhám sledovat vždy jen aktuální sezonu, neměl jsem o blížícím se milníku ponětí.“

Česká Lípa se díky Krajcigrovi zvedá, tým navíc posílí Jaromír Ekl. „Jarda bude pro tým bezesporu ohromnou posilou a moc se na jeho příchod těším. Zatím jsme se míjeli, tak teď si spolu konečně poprvé ťukneme za jeden tým,“ těší se Krajcigr. „Rád bych byl v nadcházejících sezonách co možná největší oporou a pomohl tak vytvořit stabilní a konkurenceschopný tým, který by se mohl dlouhodobě pohybovat někde ve středu tabulky,“ dodal.

Radek Barkman, Pavel Mikeš