Mokrá trať a zrádný terén - to dohromady vytvořilo pravé peklo při závodě horských kol Fofr cup v České Kamenici. Mnoho jezdců bylo postiženo pádem s následky, které bolely. Krkolomný pád ve sjezdu postihl lídra týmu MS AUTO Jana Matouška, u kterého vyšetření naštěstí neprokázalo žádné zlomeniny, ale loket je sedřený na kost.

Problémům se bohužel nevyhnul ani Dalibor Harbut, jehož přehazovačku zničil v dobře rozjetém závodě jeden z padajících soupeřů. Zbylí členové týmu však zabojovali a výsledkem je 4. místo kadeta Davida Kubíka a 5. místo Pavla Chotěnovského.

Vynikajícího úspěchu dosáhl tým MS AUTO na slavném mezinárodním závodě Giro de Zavadilka, který se jezdí jako časovka trojic. Po loňském druhém místě se tým v červených barvách ve složení Petr Nováček, Josef Semerád a Petr Lukáš připravoval na obhajobu vydobytých pozic, s odhodláním dát do 21 km dlouhé trati časovky všechny síly.

Již úvodní metry časovky naznačily, že borci MS AUTO přijeli dobře připraveni a rozjeli klasický kolotoč. Vyrovnaná trojice točila vysoké tempo, vzorně se střídala a chránila před větrem. Jezdci absolvovali trať na speciálních časovkářských kolech, disková kola jsou již nezbytným doplňkem výbavy pro jízdu na vysoké úrovni.

Českolipské družstvo předjelo na trati několik družstev, startujících dříve, a strojovým tempem v aerodynamickém nízkém posedu se řítilo k cíli. Výsledkem úsilí byl nejen čas hluboko pod 30 minut a průměr 44 km/h, ale především vítězství v kategorii a cenný skalp skvělých časovkářů - Vitáček a spol., z týmu Viesmann Praha.