Dvoudenního futsalového klání se zúčastní 32 mužských týmů a 6 týmů žen. Z toho důvodu pro velký zájem družstev proběhla kvalifikace, ze které mohly dva týmy postoupit do hlavního dvoudenního turnaje.

Kvalifikace se zúčastnilo 9 týmů, které předváděly velice zajímavý futsal a velký boj o každý centimetr haly. Mezi poslední čtyři týmy se probojoval tým Zákup, FK Fortunes, DL Lahváči a Kopečkovic. Finále si svými výkony zaslouženě vystřílel tým Zákup a FK Fortunes.

V něm se potvrdila vysoká herní kvalita a dokonalá znalost domácí palubovky ve prospěch domácího týmu Zákup, který po celou dobu turnaje předváděl kvalitní a pohledné kombinace a zaslouženě FK Fortunes porazil. V boji o třetí místo po penaltovém rozstřelu zvítězil tým DL Lahváči, a stal se tak posledním týmem, který přibyl na široký seznam přihlášených týmů do hlavního turnaje.

„Zveme všechny fanoušky a fanynky na svátek futsalu. Máte se na co těšit, protože největší halový turnaj na našem okrese se blíží,“ vzkazuje jeden z pořadatelů akce Martin Hanoušek.

Futsalový maratón startuje v pátek od 16 hodin.