Nováček soutěže, zaujímající průběžnou šestou příčku, v posledním dvoukole porazil Chodov 107:10 (body: Bílek R. 4, Bayer, Reichl a Flanderka po 2) a remízoval v Ostrově n. O. 9:9 (Bayer 4, Bílek 3, Flanderka a Fabíni M. po 1).

„Ve dvouhrách nastoupil nadějný Fabíni, který splnil očekávání a získal bod, jinak jsme měli velikou smůlu, další čtyři dvouhry jsme prohráli těsně v pátých rozhodujících setech,“ vrací se k zápasu na stolech posledního týmu tabulky kapitán České Lípy Miloš Flanderka.

On a jeho spoluhráči se pokusí zabodovat o tomto víkendu. V sobotu od 15 hodin hostí jabloneckou Bižuterii, která je třetí, a v neděli dopoledne přivítají aktuálně druhý celek soutěže, SKST Liberec D.

Na otázku, v jakém stavu je českolipské mužstvo před oběma duely, odpověděl Deníku hráč A–mužstva Aleš Bayer. „Musím konstatovat, že Radek Reichl si v tomto týdnu zlomil prst na pravé ruce a už pravděpodobně letos do sezony nezasáhne. Měl by ho nahradit již od začátku František Just, který si již v letošní sezoně zdárně vedl ve dvou utkáních,“ přibližuje situaci mimo jiné i trenér mládežníků Lokomotivy.

Podle něj měl původně nastoupit i Marek Fabíni, ale nadějný stolní tenista tentokrát dá přednost C–mužstvu v krajské soutěži. „Bez Markovy pomoci by to mělo naše céčko velice těžké. Hraje totiž proti rezervě Lokodepa Liberec, která je v přímém kontaktu s naším týmem v boji o postup do následného play–off, z něhož vzejde postupující do divize,“ vysvětluje Bayer a vrací se k nadcházejícím zápasům třetiligového áčka.

„Myslím si, že v našich silách je Jablonec porazit a sehrát vyrovnané utkání s Libercem. Všechno napoví čtyřhry, které byly v posledních utkáních bohužel naším slabším článkem.“