Proti minulým sezonám je ta letošní velmi silně obsazena. V řadě družstev nastupují hráči se zkušenostmi z krajských soutěží.

Do soutěže vstoupil také tým Lokomotivy Česká Lípa E, který tvoří noví členové oddílu Tomáš a Lukáš Čechovi společně se zkušenými Standou Kopeckým, Pavlem Dědkem a Milanem Čechem, v rozhodujících zápasech ještě posílen o legendu českolipské Lokomotivy Štěpána Březinu.

V tomto složení tým z okresního města nemohl vstupovat do soutěže s jiným cílem než hrát o čelo tabulky.

Už po prvních kolech bylo zřejmé, že o postup bude bojovat silná trojka: Č. Lípa, Doksy-Mimoň a Volfartice, která ostatním soupeřům nedala šanci. Chleba se lámal až v posledních kolech.

Lokomotiva nejprve vyhrála důležitý zápas ve Volfarticích a hned v dalším kole přivítala doma v zápase podzimu Doksy-Mimoň. Byl to vyrovnaný a nemilosrdný souboj o každý míček, domácí výhrou 11:7 udělali důležitý krok k prvnímu místu a tím i k postupu.

Ale o postupujícím do nejvyšší okresní soutěže (OP 1. třídy) se rozhodne až ve druhé polovině sezony. Rozhodnutí zřejmě padne až v předposledním kole v klíčovém duelu Doksy Loko Č. Lípa. Mezi těmito dvěma celky se rozhodne, protože Volfartice po dvou prohrách, už jsou tak trochu ze hry venku.