Pro ně byl letošní šampionát především o zkušenostech. Mladší sbírali své první dojmy s vrcholnou soutěží a starší museli tvrdě bojovat o pozice na předních místech žebříčku.

Celé mistrovství bylo silně obsazeno, a to zejména v nejmladší kategorii dorostu, kam se probojovalo více jak 170 závodníků z celé republiky. I přes silnou konkurenci se Manušickým podařilo získat dva velmi cenné kovy.

Stříbrnou medaili v disciplíně sportovní malorážka 60 ran vleže kategorie juniorky získalo družstvo ve složení Karolína Brabcová, Kateřina Divíšková a Michaela Kailová nástřelem 1844,4 bodu. Poslední zmiňovaná skončila na pěkném 6. místě v jednotlivcích a společně s Karolínou Brabcovou uzavřely desítku nejlepších.

V druhé disciplíně na 3x20 ran se družstvo ve složení Denisa Dittrichová, Michaela Kailová a Karolína Brabcová umístilo na bronzové příčce s nástřelem 1702 bodů.

Karolína Brabcová bojovala o medaili v osmičlenném finále jednotlivců, kde podlehla soupeřkám a skončila na 8. místě. Pro výše zmiňované závodnice to bylo složitější, neboť z důvodu nominace do české reprezentace musely startovat ve starší kategorii. Pokud by totiž startovaly ve své dorostenecké kategorii, byl by počet medailí podstatně vyšší.

K celkově dobrému jménu manušických střelců přispěl i Ondřej Bílek svým 6. místem v 3x20 dorostenci. Sportovně střelecký klub Manušice potvrdil, že patří k nejlepším týmům v České republice a jeho střelci jsou schopni konkurovat profesionálům, kteří mají k dispozici tu nejmodernější techniku a vybavení.