Nejlépe si vedly mladší žákyně, především pak pátá nejlepší atletka roku 2012 Ivana Reicheltová, která získala celkem tři stříbrné medaile.

Svou medailovou sbírku načala v běhu na 60 m překážek, časem 9,50 sekundy zaostala jen těsně za svým osobním rekordem. Ve skoku vysokém skočila 154 cm. Na třetím místě se ještě umístila po nemoci se vracející Natálka Vlková (140 cm). Poslední medaili si Ivana Reicheltová vysloužila ve skoku dalekém za výkon 520 cm.

Tři cenné kovy si také odvezla mladší žákyně Tereza Vítková, a to třetí místo z 60 m překážek (11,35), ve skoku dalekém 425 cm (2. místo) a ve vrhu koulí 7,22 m (3. místo).

Koulařky potvrdily své kvalityÚspěšné koulařky AC. Vlevo Patricie Malá, vpravo Kristýna Čechlovská.

Koulařský sektor patřil i dalším českolipským závodnicím. Před Terezou Vítkovou na druhém místě skončila Nikola Kaniová (také 7,22 m). O lepším umístění rozhodl lepší druhý výkon v sérii.

Ve starších žákyních padly dva osobní rekordy, a to zásluhou druhé Patricie Malé (10,95 m) a třetí Kristýny Čechlovské (10,37). Tím si obě atletky téměř zajistily účast na MČR žactva, které se bude konat za necelé dva týdny právě v Jablonci nad Nisou.

Běh na 800 metrů mladšího žactva byl v režii České Lípy. Krajskými přeborníky se stali Zdeněk Krpata (2:37,38 min.) a Anetka Kaniová (2:39,17 min.).

Na dvojnásobné trati, tedy v běhu na 1500 m, se starší žákyně Karolína Staňková snažila v cílové rovince předběhnout soupeřku, ale nepodařilo se, ale i tak druhé místo za výkon 5:44,58 min. je slušný. Ve skoku vysokém za 155 cm bral Ondra Arnold druhé místo.

Celkem získali o jedenáct kovů víc

„Ve sprinterských disciplínách se nám až tak moc nedařilo, ale jednoho úspěchu jsme se dočkali, a to v podání Natálky Vlkové v běhu na 60 metrů za 8,54 sekundy," informoval Jaroslav Hochmut.

Pro poslední medaili si doběhla štafeta starších žákyň na 4x 150 m ve složení Jana Kuliková, Karolína Staňová, Petra Joslová a Aneta Kaniová (3. místo).

„Celkově lze vystoupení staršího a mladšího žactva AC Česká Lípa na krajských přeborech hodnotit jako velmi zdařilé. Získali jsme celkem 16 medailí, což je o 11 více než v loňské sezoně," zhodnotil medailové úspěchy atletických nadějí AC Česká Lípa trenér Jaroslav Hochmut.