Mužstvo Medvědi Severu dokázalo během celodenního klání přetlačit všechny soupeře a zaslouženě dokráčelo k obhajobě prvenství z předchozího ročníku.

V základní skupině zaznamenali Medvědi Severu jedinou porážku, a to od družstva vedeného českým reprezentantem Radimem Křenkem, kterému podlehli 2:3. Prohru mu však vrátili ve finále, kde zvítězili 2:1.

Třetí příčku vybojovali liberečtí Démoni (hráči extraligového Liberce, doplněni o Tuhkanena z Finska a Uglanova z Ruska), a jen čtvrté místo zbylo na celek Vylízaní kelímci, kde se zformovali hráči mužského kádru FBC, konkrétně Mlejnek, Jirsa, Vnuk, Procházka, Bureš a Chyna.

Ženskou část turnaje ozdobilo finále českolipského áčka, rozděleného do dvou družstev podle věku. Šťastnější byl nakonec Old Star tým, jenž lépe zvládl penaltovou loterii, a tak mohl slavit svůj první úspěch na Štěpánském turnaji roku 2013.

„Letos to byl asi dosud nejkvalitnější ročník v celé historii. Vždy si před turnajem říkáme, že si půjdeme zahrát jen tak pro radost, ale nakonec se to vždycky zvrhne a dostaneme se až do finále," hodnotí letošní úspěch Medvědů Severu jeden z jejích členů Štěpán Slaný.

Naopak výběr Karla Vebera, jenž patří tradičně k silným aktérům předčasně vypadl, stejně jako mužstvo Královských Vinohrad. Právě s Vinohrady se muži FBC Česká Lípa střetnou pátého ledna ve šlágru první ligy.

Sestava vítězného mužstva Medvědi Severu: Slaný, Motejzík, Stožický, Marhan, Gembec, Tym, Duben, Hanžl, Merlíček, Ponomarev.