Do Hodonína se sjede deset nejlepších ženských celků. Mezi nimi nechybí ani loňský vítěz Slavia Sokol Vysočany, vicemistr Česká Lípa nebo domácí mančaft FK Dukla Hodonín. V sobotu se odehrají zápasy v základních skupinách a v neděli čekají mužstva boje o konečné umístění.

Trenérka loni druhých Démonek Česká Lípa Michaela Kinařová před turnajem prozradila, že její tým je mírně oslabený: „Letos máme obhajobu těžší, jelikož máme miminka a těhotné hráčky, ale doufám, že i tak uspějeme. Docela jsme na sobě zamakali, tak snad vše vyjde, jak má."

Cesta na finálový turnaj vedla přes divize. „Letos jsme skončili v divizi druhé, až v posledním kole nás dokázal porazit FK Rakovník. Do té doby jsme vedli a byli jsme první. Není to pro nás žádná komplikace," ujistila Kinařová a pokračovala: „Uvidíme, zda se nám podaří zopakovat druhé místo, ale do čtvrtého bychom chtěli skončit určitě."

Největší favoritky na titul lze opět hledat v týmu Slavia Sokol Vysočany. „Letos opět favorizuji na titul Vysočany," řekla Kinařová. „Loni se mi líbily i hráčky Brna, které hrály výborně. Myslím si, že fanoušci se mohou těšit na napínavé vyrovnané zápasy, ale Vysočany jsou opravdu trochu jinde," dodala s úsměvem trenérka České Lípy. Její hráčky v loňském finále padly s tímto soupeřem po výsledku 1:6.

Rozlosování skupin – MČR žen ve futsalu 2016
Skupina A Skupina B
Slavia Sokol Vysočany Sokol Vysočany
FK Rakovník FC Démoni Česká Lípa
Tequilky Team Stará Ves n. O. FC Panorama Ostrava
FC Betis Kadaň Sokol Jindřichův Hradec
Nástěnky Brno FK Dukla Hodonín

Závěrečný program MČR žen ve futsalu 2016
Sportovní hala Hodonín, neděle 19. června 2016
12:45 semifinále I.
13:15 semifinále II.
13:45 zápas o 5. místo
14:15 zápas o 3. místo
15:00 finále