Mladší a starší žáci pod vedením trenérů Ladislava Pekárka a Štěpána Slaného tak premiérově okusí souboje se severskými týmy.

Téměř čtyřicetičlenná výprava vyráží na dlouhou cestu autobusem v úterý odpoledne a již od středy se zapojí do florbalového programu.

Hned první den čekají na obě kategorie přátelské zápasy, a to proti Landvetter wings a Tatranu Střešovice. Ještě večer je pro ně připraven velký florbalový zážitek v podobě švédské nejvyšší soutěže Svenska Superligy mezi domácím Pixbem a Höllvikens IBF.

Ve čtvrtek se již naplno rozeběhne turnajový program. Oba týmy vyfasovaly do svých skupin čtyři švédské soupeře, z nichž například souboj s Warbergem bude hodně prestižní.

„Tento výjezd bereme jako první zkušenost se zahraničím, a já věřím, že nebude ani poslední, protože výjezdy na sever Evropy budeme pořádat každý rok. Turnajů ve Švédsku se nabízí mnohem více, ale díky vzdálenosti a termínu jsme nyní zvolili Gothia cup v Göteborgu," přibližuje Ladislav Pekárek, trenér mladších žáků.

K českolipské výpravě se mimo trenérů a hráčů připojí i několik rodičů, kteří budou pomáhat s chodem obou týmů nejen na střídačce, ale i na tribuně jako fanoušci.

(fbc)