Na mistrovství České republiky mladších žáků a žaček v judu získal českolipský oddíl TJ Lokomotiva jednu bronzovou medaili a obsadil sedmé místo a dvě patnácté příčky. „Naši čtyři borci, kteří se na mistrovství republiky kvalifikovali, nechali na žíněnce asi všechno, ale myslím si, že kdyby nehrála roli velká nervozita, tak by to mohlo být ještě lepší,“ přiznal trenér Michal Vydra.

Třetí místo vybojovala Veronika Vydrová (ml. žačka 48 kg), která se může pyšnit pěticí vyhraných zápasů, pouze v jednom našla přemožitelku. „To je velmi dobrý výkon a moc dobré umístění. Nebýt prohraného zápasu v semifinále, tak by mohlo být umístění ještě lepší,“ hodnotil své svěřence trenér Vydra.

Výkon Jana Koubka (ml. žák 60 kg), jenž obsadil 7. místo, okomentoval takto: „Jenda měl určitě na medailovou příčku. Jak podle losu, tak i svou kvalitou, jenže hned první duel, navíc se závodníkem, kterého před více než měsícem porazil, prohrál. Pak už šel z oprav, ale tam jeden vyhraný a jeden prohraný zápas na lepší výsledek nestačil.“

Ludvík Kašpar (ml. žák 38 kg) získal 15. příčku. „V prvním zápase se Ludvík rval jak o život a také ho vyhrál s jasnou převahou. V tom druhém narazil na úplně neznámého borce ze sokola Žižkov, což byl pozdější vítěz celé kategorie, který ho nachytal až v závěru technikou okuri-aši-harai a následně ho udržel na zemi. Ludva byl aktivnější, ale jedna chyba znamenala konec na lepší umístění. V následných opravách už to byla moc dlouhá cesta na bronz.“

Pavel Plíhal (ml. žák 55 kg) napodobil svého kolegu z týmu v podobě 15. pozice. „Velké překvapení a velká chvála za jeho projev. Jako nejslabší článek výpravy se nezalekl své šance a se svými pětadvaceti soupeři bojoval jako lev,“ těšilo Michala Vydru.

Borci českolipské Lokomotivy z oddílu juda celkově obsadili mezi týmy 21. místo ze 40 zúčastněných oddílů ČR.