Nejprve se v Č. Lípě konal celostátní turnaj mladšího žactva. Velmi kvalitní výkony zde předvedla litvínovská hráčka Vanesa Nikolovová, která si z České Lípy odvezla zlato z dvouhry a zároveň prvenství ve čtyřhře. V chlapecké kategorii si 1. místo ve dvouhře i čtyřhře vybojoval Maxa z Duchcova, který se ve finále dvouhry utkal s českolipským hráčem hájícím barvy kubu TK Slovanka Matyášem Černým.

Nelze opomenout velmi dobré výkony hráček pořádajícího klubu SK Matchball Česká Lípa. Prvním kolem dvouhry prošla Nicole Franeta a až do semifinále dvouhry se probojovala Jana Svobodová. Další svěřenkyně Alena Lišková, která prohrála velmi smolně s hráčkou Tichou ze Startu Liberec, nakonec získala společně s Nikolovovou 1. místo ve čtyřhře.

Ve finále se ovšem střetly s dalšími hráčkami SK Matchball, a to Janou Svobodovou a Andreou Hejdovou. Tudíž jsme měli velkou radost ze zastoupení 3 domácích svěřenkyň ve finálovém utkání čtyřhry. ,,Pochvala za velmi pěkné výkony patří zejména našim děvčatům, čas výher našich mladých tenistů, doufám, přijde v nejbližších týdnech či měsících,“ sdělil nám ředitel turnaje Petr Kořínek.

A co oblastní přebory, které se konaly nedávno v Mimoni? Sklízeli českolipští tenisté také úspěchy?

,,Ano, zde dívky reprezentovaly náš oddíl velmi dobře. Andrea Hejdová a Nicole Franeta se probojovaly do semifinále a finále bylo naprosto v českolipské režii. Ve finálovém utkáni se popraly o prvenství naše hráčky Jana Svobodová s Alenou Liškovou. Více zkušeností z předchozích turnajů se projevilo u Aleny, která si přivezla nejen zlatou trofej v singlu, ale i spolu s hráčkou Hejdovou se stala vítězkou čtyřhry. Oblastní přebory dívek se tedy staly českolipskou záležitostí, z čehož mám nejen já, ale i trenér mládeže, Martin Muzikant, velkou radost,“ dodal Petr Kořínek závěrem.