Souboj o důležité superligové body. To bude duel ve Znojmě, kde se již v sobotu představí florbalisté České Lípy.

Jihomoravané jsou aktuálně na předposledním 13. místě, ale v pondělním televizním duelu dokázali na domácí půdě okrást o body brněnské Buldoky. S tímto soupeřem má navíc severočeský tým čerstvou zkušenost, neboť s ním v dubnu neúspěšně bojoval v play-off o postup do první ligy.

Znojmo postupovalo mezi elitu stejně jako Česká Lípa v uplynulé sezoně první ligy. Bylo to však o dost suverénněji. Po dvou vítězných sériích totiž byli Jihomoravané v nejvyšší soutěži jako první ze všech. Stejně jako Česká Lípa si i oni letos už vyzkoušeli bitvu se třetím nováčkem z Ústí nad Labem, narozdíl od výběru trenérky Lenky Bartošové ale v prodloužení prohráli.

Vizitka soupeře

Florbalisté Znojma se mezi elitou rozkoukávali přece jenom trochu déle. Sice hned na úvod vysoko zvítězili na půdě Liberce, od té doby ale na další body čekali poměrně dlouho. Jednoho se dočkali právě až v Ústí nad Labem, kde uhráli remízu v základní hrací době. Hned poté však otočili nepříznivě se vyvíjející duel s brněnskými Buldoky a po výhře 3:2 zaznamenali první domácí superligovou výhru.

Na čele klubové produktivity se drží s deseti body dvojice Petr Číhal Milan Fridrich. Zkušený útočník a bývalý reprezentant Fridrich se i ve zmiňovaném play-off proti České Lípě chopil dirigentské taktovky a byl jedním z hlavních strůjců přesvědčivé výhry 3:0 na zápasy. Proti Brnu se vynikajícím výkonem blýskl mezi třemi tyčemi gólman Jiří Skácelík. Českolipským fanouškům může být známý i ze svého působení ve Svitavách.

Vidina zisku bodů

Česká Lípa si v posledních kolech zakusila zápasy s českou florbalovou elitou. Sympatické výkony s Vítkovicemi a v Mladé Boleslavi trochu pokazil zápas v Chodově, kde Českolipští prohráli po nepovedené třetí části hry vysoko 3:10. Neuspěli ani v poháru, kdy postupně nestačili opět na Mladou Boleslav a naposledy ani na Střešovice (píšeme na jiném místě). Po dlouhé době však čeká na Severočechy utkání, v němž je vidina bodů reálná.

Zápas začíná v sobotu od 18 hodin a ve znojemské hale se dá tradičně očekávat výborná atmosféra.

Radek Barkman