Zápasy 21. kola pokračuje florbalová Tipsport Superliga mužů.

Už dnes večer hráči České Lípy přivítají ve své sportovní hale úřadujícího šampiona České republiky, celek Chodova. Severočeši tak zakončí sérii tří zápasů proti mužstvům z absolutního čela tabulky.

Ač na druhém místě tabulky, tak Chodov je na tom ze všech celků letošního ročníku reálně nejlépe. Pražané totiž prohráli pouze jeden zápas a mají oproti vedoucí Mladé Boleslavi jeden k dobru. Platí tak letos za největšího favorita soutěže.

Vizitka favorita

Celek z jihu Prahy ovládl dvě po sobě jdoucí superligová finále v letech 2016 a 2017. Tým v letošní sezoně táhnou z hlediska produktivity zejména Tom Ondrušek a Marek Vávra. Oba dva doposud nasbírali 45 kanadských bodů. Právě Ondrušek je s třiceti brankami navíc druhým nejlepším střelcem celé soutěže. V týmu působí i obránce Martin Pražan, který kdysi působil v českolipské juniorce hrající v sezoně 2011/12 extraligu.

Gólmanskou jedničkou ve výběru Chodova je v letošní sezoně Jan Barák. Ve statistice měřící úspěšnost zásahů je na třetím místě za Radovanem Michajlovičem a vedoucí Davidem Rytychem. Společně s Mladou Boleslaví je na tom Chodov v počtu inkasovaných branek nejlépe. V posledním zápase si navíc zastřílel na palubovce jiného nováčka z Ústí nad Labem, kde zvítězil 10:4.

Česká Lípa je aktuálně na jedenáctém místě tabulky. Pořád to však má na deváté mužstvo, kterým je Liberec, velmi blízko dva body. Přívětivý los v závěru soutěže by mohl přinést záchranu už po základní části, souboj s Chodovem navíc bude posledním duelem proti celkům z elitní trojky.

Důležité zápasy čekají

První vzájemné měření sil z duelu na Jižním městě opanovali domácí vysoko 10:3. Jednou se Českolipští utkali s Chodovem i loni v poháru, to však v oslabené sestavě nestačili a prohráli 1:18.

„Chodov bude stejně těžký soupeř, jako byly poslední dva týmy. Takže příprava byla stejná. My hlavně víme, že nás mnohem důležitější zápasy čekají až od dalšího kola. Takže už směrujeme některé herní prvky k dalším zápasům,“ věří trenérka Lenka Bartošová, která ve středu večer na vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Českolipska za rok 2017 obsadila bronzový stupínek. Její svěřenci pak dokonce brali pohár za prvenství v kategorii Kolektiv roku 2017!

„Je to super a jsme moc rádi, že jsme se v anketě umístili takhle vysoko. Je to pro nás další motivace udělat pro záchranu maximum,“ svěřil se hrající manažer Štěpán Slaný.

Vstupné na dnešní utkání, které začíná v 19.30 hodin, je jako již tradičně zdarma. Hráči FBC budou rádi, když je přijdete povzbudit!

Radek Barkman, Radek Valenta