Nečekaný bodový zisk se ve Znojmě pro florbalisty FBC PULLO TRADE Česká Lípa nekonal. Po prvních dvou třetinách, v nichž hosté povětšinou pouze přihlíželi akcím soupeře, se ve třetí třetině nadechli k náporu, ale vinou řady neproměněných příležitostí se nedostali k Jihomoravanům blíže než na dvě branky. Hattrickem se blýskl Dominik Jansa. Do sestavy se po několika měsících na Kladně vrátil Jakub Novák.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - FBC PULLO TRADE Česká Lípa 8:6 (2:3, 3:0, 3:3)

První minuty se odehrávaly zcela jednoznačně podle znojemských not. Jen několik vynikajících zákroků brankáře Chyny ponechávalo skóre bezbrankové 0:0. Z první větší šance tak udeřili Severočeši. Po přihrávce Ekla zapomněli domácí beci na Jansu, který poslal míček do branky. Jenže náskok nevydržel dlouho. Nejprve Pánek po pěkné individuální akci zavěsil pod břevno, pak se v přesilovce prosadil po rychlé kombinaci Salava. Nicméně ještě do přestávky hosté otočili skóre. Nejprve hezky prošel podél mantinelu Legner a zavěsil, pak využil přesilovku z křídla také Ekl.

Znojemští tlačili i ve druhé třetině, ale to už byli směrem dopředu nebezpečnější i hosté. I přesto však bylo vyrovnání domácích kuriózní. Po zásahu Vondráčka se nejspíš mělo rozehrávat na opačné straně hřiště, domácí využili střídání České Lípy a pohotovou střelou dokázal srovnat Juříček. Tím však příval pohromy neskončil. Chyna si nejprve vybral slabší chvilku při další střele Juříčka, těsně před koncem druhé části byl překonán na bližší tyči, kde na něj vyzrál Procházka. Velká škoda byla zejména šancí Vlčka, který nejprve v oslabení v jasné tutovce ani nevystřelil a pak po uvolnění od Slaného branku vůbec netrefil.

Třetí dvacetiminutovka už byla v podání České Lípy přece jenom lepší. Po ztrátě balonku vepředu se ovšem Slaný nestihl vrátit a rychlou akci zakončil Částek brankou na 6:3. Jansa sice bleskově snížil, ale další příležitosti už nebyly proměněny. Často chyběla přímočařejší střelba, některé akce byly zakončovány až příliš kostrbatě nebo vůbec. A tak se dokázal z ojedinělé akce před Chynou prosadit Juříček. Z přesilovky pak ještě zvládl snížit Ekl, ale jakékoliv závěrečné manévry rázně uťal střelou do prázdné branky Čihal. Jansa pak v posledních vteřinách ještě zkompletoval hattrick ale na zázrak již nebyl čas.

Česká Lípa tak potvrdila, že jí poslední zápasy nezastihly v dobré formě a před sérií domácích duelů v závěru kalendářního roku tak visí před svěřenci trenérky Bartošové jasný úkol. Bodovat pokud možno v každém zápase. Jinak bude účast v play-off výrazně ohrožena.

„Dnešní zápas rozhodly přesilovky, individuální chyby a zakončení," stručně zhodnotila zápas trenérka poražených Lenka Bartošová.

Domácí kouč Šťastník přiznal: „Před vynikající diváckou kulisou jsme podali kvalitní výkon. Dodržovali jsme stanovené taktické pokyny, hráli dostatečně důrazně a aktivně. Ale také Lípa hrála velmi dobře a byla těžkým a nepříjemným soupeřem."

Českolipští florbalisté jedou k dalšímu utkání už dnes do Svitav.

Branky: 15. Martin Pánek, 17. Jiří Salava, 30. Alan Juříček, 34. Alan Juříček, 40. Jakub Procházka, 42. Michal Částek, 50. Alan Juříček, 59. Petr Čihal - 13. Dominik Jansa, 19. Vojtěch Legner, 20. Jaromír Ekl, 43. Dominik Jansa, 52. Jaromír Ekl, 60. Dominik Jansa. Rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:3. Diváků: 311. Zásahy brankářů: Martin Beneš 15 - Lukáš Chyna 26.

Dario Becci

www.fbcceskalipa.cz