V Jindřichově Hradci bude hrát mistr ČR Tatran Střešovice, finalisté z Vítkovic, Mladá Boleslav, nebo SSK Future.

Pro Českou Lípu to bude přetěžká zkouška, letní příprava v hale je na programu až po fyzickém soustředění v Osečné, tedy na konci července. „Dostali jsme zajímavou pozvánku, tak jsme na ni samozřejmě přistoupili, pro naše hráče to bude spousta zkušeností, skládáme nový tým, pro nastavení ideální sestavy máme ještě dva měsíce." Vysvětluje účast FBC na turnaji v Hradci Jiří Stožický.

FBC Česká Lípa se potká ve skupině s extraligovým SSK Future, poté zatím s neznámým týmem, který pořadatel jako poslední tým zajišťuje. V sobotu pak čeká zajímavé měření s Královskými Vinohrady, kteří patří ke špičce první ligy, večer se střetne s mistrem ČR, Tatranem Střešovice. Trenéři nemohou počítat s Jakubem Novákem a Ondřejem Knolem, kteří mají naplánovanou dovolenou, z důvodu zranění kolena s Petrem Procházkou a Petrem Vondráčkem. Jan Filipec bude na kempu juniorské reprezentace.

„Naší výhodou je široký kádr, chybí nám pět hráčů, přesto postavíme kvalitní tři formace," libuje si českolipský trenér.

Nominace FBC na turnaj v J. Hradci: Ponomarev Tichý, Vnuk, Mlejnek, Jirsa, Slaný, Mach, Jansa, Merlíček, Karel, Bezouška R., Jeřábek, Motejzík, Smolnický, Marhan, Tregner.