Novoborští muži s převahou vyhráli Liberecký krajský přebor 1. třídy (loni byli druzí) a o víkendu absolvovali kvalifikaci o postup do II. národní ligy. Pět účastníků složených z vítězů KP 1 a poražených ve II. NL hrálo o dvě postupová místa.

Účastníky byly: SK Dansport Praha, VK Mladá Boleslav, TJ Sokol Kerhartice, TJ Sokol Bílá Třemešná, Jiskra Nový Bor.

Domácí odehráli celou sezonu oproti soupisce s omezeným počtem hráčů a bez trenéra, kdy v sestavě byli hlavně tito hráči: Boleslav, Čibera, Janoušek, Jaroš, Kabeš, Lukáš, Macháček, Mašek, Novák a bratři Žirovničtí.

Na kvalifikační turnaj nebyli k dispozici Čibera, Macháček a Kabeš (pro zranění), a tato oslabení byla v průběhu kvalifikačního turnaje hodně znát. Tým však předvedl zkušený bojovný výkon a podrželi jej především Marcel Novák v útoku, Martin Janoušek v poli a na síti, Jan Žirovnický při bloku i na útoku. Postupně se zlepšili i Martinec, Mašek, Lukáš a libero Petr Žirovnický.

Kvalifikační turnaj se vyvinul tak, že Nový Bor hrál poslední zápas o postup s Mladou Boleslaví (loňský účastník II. NL), bohužel prohrál a skončil na třetí, tedy na nepostupové pozici. Škoda, protože tak vysokou soutěž muži v Novém Boru zatím nehráli.

Zápasy byly urputné a často hodně vyrovnané např. výsledek setu 39:37 určitě není rekordní, ale patří k raritním.

Pořadí kvalifikace: 1. Kerhartice 14 b., 2. Ml. Boleslav 6, 3. N. Bor 5, 4. Dansport Praha 5, 5. Bílá Třemešná 2.

TJ Jiskra Nový Bor se zhostila organizace třídenního kvalifikačního turnaje od pátku do neděle ve sportovní hale Františka Arnošta s ctí. Zajištění všech náležitostí sportoviště s náležitým vybavením a obsluhou, zapisovatele a podavače na všech 10 utkání, dále ubytování a stravování družstev, rozhodčích a delegáta organizátoři zvládli.

Zde patří dík hlavně Antonínu Mestekovi a Radimu Mitiskovi, ale pomáhali i další členové oddílu, od nejstarších až po nejmladší „volejbalový potěr" u podávání míčů.

Nový Bor má i mnoho týmů mládeže, ale muži jsou vzorem. Přejme jim postup už další rok!

Soupiska mužů Jiskry N. Bor: Beneš Petr, Boleslav Tomáš, Čibera Miloš, Janoušek Martin, Jaroš František, Kabeš Karel, Lukáš Ondřej, Macháček Jakub, Martinec Pavel, Mašek Libor, Novák Marcel, Žirovnický Petr, Žirovnický Jan.

TJ Jiskra Nový Bor.

Pavel Benda