Catherine Williamson závodí za profesionální jihoafrický klub Bizhub FCF. Se svojí parťačkou Yolandou SPEEDY (JAR) vyhrály letošní prestižní 10. ročník závodu Cape Epic (mužskou kategorii vyhrál náš Jaroslav Kulhavý).

Na marathonském mistrovství republiky se ale představí v dresu ELEVEN-RUBENA TEST / MALEVIL TEAMu, kde bude hostovat.

A jak se vše takto seběhlo?

„Každý rok obesíláme s pozvánkou závodníky z let minulých. Catherine reagovala v tom smyslu, že se právě vrací z EPICU, který „náhodou" vyhrála. Na Malevilu byla a ráda přijede zas. Jestli prý chceme, přiveze nějaké fotky a klidně se podělí i o zážitky z EPICU. Na nic jsme pak už nečekali a náš zájem potvrdili. Takový závod nevyhrává kde kdo a každý rok," informoval Českolipský deník Radek Patrák, ředitel Malevil Cupu.

Startovní listina letošního závodu v Heřmanicích v Podještědí je vůbec plná zahraničních účastníků mj. ze Španělska, Estonska, Ruska nebo Austrálie. Nečekejte s podáním přihlášky ani vy! Termín letošního Mistrovství České republiky v MTB marathonu Malevil cup se blíží. Připomínáme, že závod je vypsán na trasách 100, 65 a 40 i pro všechny věkové kategorie amatérů a „hobbýků".

„Doprovodný program bude také velmi bohatý," předesílá Radek Patrák.

Více na stránkách závodu www.paklisport.cz.