Resort Malevil a okolní malebné prostředí české i německé části Lužických a Žitavských hor či Jablonného v Podještědí bude patřit cyklistům z řad široké veřejnosti, handicapovaným cyklistům, dětem a rodinám s dětmi, ale také závodníkům s licencí vydanou národními svazy.

Hlavní část programu se uskuteční v sobotu, kdy se pojedou všechny závody od kadetské kategorie včetně hlavního závodu Elite na 100 kilometrů.

Uskuteční se také 7. ročník Čokojízdy pohodového cyklovýletu určeného pro rodiny s dětmi. Neděle bude patřit malým závodníkům od dvou do čtrnácti let.

„Opět čekáme velký počet účastníků. V současné době je přihlášeno přes tisíc dospělých, ale není to konečné číslo. Na startu budou závodníci z dvanácti evropských zemí a dokonce i zástupce Jihoafrické republiky," říká Radek Patrák z Pakli sport klubu Jablonné v Podještědí, hlavní organizátor akce, která se také letos stala součástí projektu České unie sportu ČUS Sportuj s námi.

Centrum závodu je tradičně na Ranči Malevil u Heřmanic.

Organizátoři pro účastníky připravili novou, 20km trať a zcela nové trasy pravidelných délek 40, 65 a 100 km. Na programu je také Dětský Malevil Cup pro cyklisty ve věku od dvou do čtrnácti let. Tento závod je navíc součástí Dětského poháru Libereckého kraje. A nebude chybět ani boj o titul mistra Jablonného v Podještědí na trase 40 km.

Závodní program začíná podle jednotlivých tras a kategorií od 8.30 hodin (100 km), dále v 9.30 (20 a 40 km) a 10.30 hodin (65 km) na náměstí v Jablonném. Účastníci se mohou v rámci akce těšit od pátku do neděle na bohatý a volně přístupný doprovodný program.

Online registrace na závod byla ukončena, případní zájemci se však mohou ještě přihlásit při prezentaci 17. nebo 18. června na Ranči Malevil. V hlavní kategorii čekají na nejlepší v cíli a také na vypsané horské prémii kromě věcných cen i finanční odměny.

Ostatní zúčastnění bikeři budou usilovat o další atraktivní ceny včetně horského kola, zájezdu nebo volného startovného pro příští ročník.

V jízdárně resortu Malevil se na závěr akce uskuteční od 20 hodin tradiční Bike party.