Romania Ursus - Ostřílení harcovníci 2:12

Romania Ursus po debaklu z minulého týdne nastoupil proti Ostříleným harcovníkům s touhou po reparátu. Ten však nepřišel, zúžená sestava Medvědů nedokázala držet s Harcovníky tempo, a tak hrála pouze o čest a v žádné fázi zápasu nedokázala duel zdramatizovat. Harcovníci šlapali jako hodinky a zejména díky šestigólovému příspěvku Mezlíka vysoko vyhráli.

Otázkou bude, zda tým, který chtěl původně spoléhat především na góly Štěpána Slaného, dokáže najít cestu ke zlepšení, a vyrovnat se tak se ztrátou svého největšího esa. Štěpán Slaný totiž právě dnes podstoupí operaci zraněného kolena.„Nikdo se na operaci asi netěší, ale věřím, že jsem v dobrých rukou a podaří se všechno opravit hned při prvním pokusu,"řekl včera exkluzivně pro Českolipský deník český reprezentant.

Fehrer - Lososy na roštu 8:17

Tým nováčka z Fehreru stále čeká na své první body a neurval je ani proti agilním a mladým Lososům. Stejně jako ve výše popsaném zápase šlo od počátku spíše o výši konečného brankového rozdílu než o bitvu o body. Nutno podotknout, že Lososy na roštu, tým s jednoznačně nejpočetnější fanouškovskou základnou, ani za rozhodnutého stavu nepolevoval v úsilí střílet branky, a tak se otřásal i rekord z minulého kola, kdy Radiáci rozsekali Romania Ursus 17:7. Ten však nakonec jen těsně překonán nebyl, a konečný účet byl tak ke spokojenosti zmíněných fandů vystaven na 8:17.

Radiáci - Ostřílení harcovníci 5:10

Poslední zápas nesl punc souboje o průběžné první místo, které se chystali hájit Ostřílení harcovníci. Z počátku ale o vyrovnaném zápase nic nesvědčilo a Ostřílení harcovníci se ujali vedení 3:0. Po divoké poločasové rozmluvě však Radiáci, kteří tentokrát dorazili pouze se čtyřmi statečnými do pole, zapnuli své turbo motory a zápas se začal dramatizovat.

Soupeři se přetahovali o každý gól, až do chvíle, kdy přišlo nesportovní chování gólmana. Radiáci sice nejdříve v oslabení překvapivě snížili na 6:5, pak ale inkasovali. Postupem času byla i únava v radiáckých nohách a nejistota na holích, čehož Harcovníci strojovým výkonem dokázali využít a dokráčeli pro pohodlné vítězství 10:5.

Po tomto zápase již nejsou pochyby o favoritu celé soutěže, a to týmu Harcovníků, který je v České Lípě neznámý, zatím však dokázal porazit každého. Tak uvidíme.