Opět s podporou města Česká Lípa a městským znakem na hrudi zahájili již svou patnáctou sezonu.

Prvním zastavením byla časovka Kol-Ja v Jabkenicích, kde na více než 200 účastníků čekalo předlouhých 26 km. Vál čerstvý vítr a bylo jasné, že na otevřených rovinách půjde o těžkou práci. Tým MS AUTO představil v tomto závodě tři juniory, kteří měli hlavní soupeře v jezdcích KC Kooperativa Jablonec, tedy chlapce ze sportovního centra mládeže.

V této konkurenci obsadil juniorský lídr Jaromír Svoboda 5. místo, když o lepší umístění ho připravily potíže s dýcháním, kvůli kterým musel svůj boj s časem na chvilku přerušit. Nebýt obtíží, bral by pravděpodobně druhé místo.

Na 12. místě dojela nová posila klubu, Martin Munzar, který svůj první závod v životě dokončil o jednu příčku před dalším juniorem Radkem Kuchaříkem.

V Jabkenicích se představila celá plejáda skvělých časovkářů, především z ligy UAC. Nejnabitější kategorií byli muži 30 – 39 let, kde z 56 účastníků dojel Tomáš Bek v dresu MS AUTO na 34. příčce. Hned tři závodníci českolipského klubu startovali v kategorii 40 – 49 let. Skvěle se dařilo dvojici Rudolf Reichelt a Josef Semerád. Z jejich výkonu resultovalo 11. a 15. místo z celkových 49. časovkářů, a rychlostní průměr přes 40 km/h. Jako 25. dokončil zkušený Petr Nováček.

Na 19. místě mezi nejstaršími cyklisty nad 60 let skončil i doyen týmu, věčně usměvavý Miroslav Hanus. V Jabkenicích se jednalo opravdu o velký svátek cyklistiky, po dojezdu závodníků se uskutečnil i přespolní běh na 10 km. Nečekanou stříbrnou a bronzovou medaili vezou z kategorie žen nad 40 let domů do České Lípy i Miroslava Puškarčuková a Eva Šváchová.

O týden později si více než 150 cyklistů dalo dostaveníčko na 18 km dlouhé časovce Hodkovice – Český Dub a zpět. Počasí bylo, oproti příšernému loňskému, mnohonásobně příznivější, problémem byl opět čerstvý vítr, který zkoušel morálku jezdců, zejména při cestě zpět. V kategorii M, kde se představili jezdci s licencí ČSC, zkoušeli svou formu junioři Jaromír Svoboda (18.) a Martin Munzar (22.).

Trošku smůly měl opět Svoboda, tentokrát technický problém se zadním kolem na startu znamenal zdržení a ztrátu skoro půl minuty. Více se dařilo dvojici jezdců nad 40 let. Jak Josef Semerád (15.), tak Petr Nováček (20.) si na této trati stanovili své osobní rekordy, a zdá se, že forma pomalu roste. V nejstarší kategorii pak 24. místo obsadil Miroslav Hanus.

Po plnění reprezentačních povinností v orientačních závodech horských kol se představil na masovém MTB závodě Trans Brdy další junior Michael Német, ale kvůli technickým problém s kolem nebyl v cíli klasifikován.

Největší vytrvalec a milovník extrémů Tomáš Bek obsadil celkové druhé místo na dvanáctihodinovce MTB v Podlesí u Kuřimi. Za těchto 12 hodin najel obdivuhodných 242 km a výškově nastoupal 5 800 metrů! O vedení se až do závěru závodu přetahoval se zkušeným ultramaratoncem Patrikem Bartíkem, jehož konečné druhé místo z 94 závodníků je cenné.

Po časovce Bělská vteřina a prvním hromadném závodu Terezínská jarní klasika

chystají cyklisté klubu MS AUTO svůj první letošní závod, kterým bude tradiční Jarní časovka s VZP v České Lípě. Na této akci představí i svůj široký kádr mladých a dětských závodníků, kteří se jistě budou chtít předvést v tom nejlepším světle.