Prezentace probíhala od 10 hodin dopoledne a soutěž byla zahájena českou státní hymnou okolo poledne.

Oddíl SK OLYMP Fitness Nový Bor zde opět nemohl chybět a na toto mistrovství se nominovali hned 4 závodníci.

Jako první nastupovala nadějná, věkem teprve dorostenka, Tereza Bečvaříková, která zde soupeřila se ženami. Ve své kategorii do 57 kg ukázkově zvedla 75 kg. Opět svedla boj, kde třetím pokusem 80 kg by atakovala ještě lepší příčku, ale bohužel…

Další členka novoborského oddílu, již reprezentantka ČR, Iva Drobná, zde zvedla činku 105 kilo těžkou v kat. do 72 kg a získala stříbrnou medaili a zároveň další nominaci na MS do Plzně.

V poslední kategorii žen nad 84 kg reprezentovala Lenka Bečvaříková, která hravě vytlačila 90 kilogramů. Svou magickou hranici 100 kg se jí bohužel třetím pokusem nepodařilo překonat, nicméně již moc nechybělo a budeme se těšit na tento krásný výkon na dalších závodech.

Byly zde k vidění nádherné pokusy. Mezi ženami excelovala dlouholetá reprezentantka Hana Takáčová, několikanásobná mistryně světa a Evropy, kde v kat. do 84 kg zvedla činku vážící 142,5 kg. Z mužů si bravurně vedl náš dlouholetý reprezentant, který byl 3. na MS v benchpressu, Milan Špingl, jemuž nedělalo problém vytlačit činku s 300 kg.

„Velké poděkování patří našim trenérům Karlovi a Libušce Leiblovým, pod jejichž vedením náš oddíl vzkvétá a dosahuje pěkných výsledků nejen na domácím poli, ale i na světové úrovni," uvedla Iva Drobná.