Pětačtyřicet stolních tenistů ze tří krajů se sešlo na sv. Štěpána na turnaji v České Lípě. Soutěž jednotlivců se hrála handicapovým způsobem. To znamená, že soupeři podle kvality soutěže, ve které pravidelně hrají, dostávají, a nebo dávají protihráči v každém odehraném setu několik míčků náskok.

Největší favorit celého turnaje Petr Macela, borec druholigové Mladé Boleslavi, se v semifinále hlavní soutěže střetl s Alešem Bayerem, trenérem mládeže domácího oddílu. Náskok šesti bodů a výborný výkon Aleše Bayera byl nad síly Petra Macely a postup českolipského hráče do finále byl velkým překvapením.

Ve druhém semifinále se v nejlepším zápase celého turnaje střetli bratři Fabiniovi, hráči ligového Liberce. Po velmi vyrovnaném průběhu se z vítězství nakonec radoval Marek. Finále, to byl pak zápas trenéra a jednoho z mnoha jeho odchovanců. Marek Fabini při náskoku pěti míčků, které svému bývalému trenérovi dával, se snažil, ale výborná forma a hra Aleše Bayera byla nad jeho síly. A tak se z celkového vítězství na velmi kvalitně obsazeném 14. ročníku memoriálu Zbyňka Mrhy radoval bývalý třetiligový hráč a v současnosti velmi úspěšný trenér mládeže Lokomotivy Česká Lípa.

Ve finále čtyřhry soutěže, která se hraje bez fóra, se střetli domácí veteráni František Just a Miloš Flanderka s bratry Fabiniovými. Ani 35 let, co spolu staroušci hrají čtyřhru, nepomohlo, a tak se z vítězství mezi dvaceti páry radovali mladí Marek a Jan Fabiniovi.

Pochvala od zúčastněných hráčů patří i řediteli turnaje Jiřímu Reichlovi a především duši stolního tenisu v České Lípě a hlavnímu rozhodčímu soutěže Vladimíru Milatovi.

Marek Fabini a Aleš Bayer.Zdroj: M. Krutinová

Účastníci turnaje.Zdroj: M. Krutinová