Až na ostrově Réunion v Indickém oceánu tráví tyto dny již od konce prosince česká reprezentantka v plavání Petra Chocová.

Ta nyní právě zde absolvuje první soustředění v rámci přípravy na Olympijské hry v Londýně, během kterého se na přelomu roku zúčastnila mezinárodních Závodů Indického oceánu, jimiž zakončila velice úspěšnou sezonu.

Také toto mezinárodní klání na ostrově Réunion ji zastihlo ve slušné formě, neboť zvítězila na 50 i 100 m prsa a na 100 m polohově skončila druhá ve velmi pěkném osobním rekordu.

„Po vánočních svátcích jsem neočekávala kdo ví jaké výkony, takže mě tato umístění i výkony nakonec velmi mile překvapily,“ sdělila včera exkluzivně pro Českolipský deník přímo ze svého pobytu ve městě St. Gilles les Bains Petra Chocová. „Rameno zatím drží, i když musím přiznat, že o něm trochu vím… Ale nedělá mi to zatím žádné problémy v tréninku, kam se právě teď zase chystám,“ odpověděla a dodala: „Tady je o tři hodiny víc než v Česku. Počasí je neustále slunečné a panuje tu hrozné vedro.“ (úsměv)

Chocová, jež se ze soustředění v Indickém oceánu vrací až 16. ledna, v loňském roce překonala 5 rekordů ČR a především na MS v Šanghaji splnila limit Světové plavecké federace pro účast na Olympijských hrách v Londýně (100 m prsa 1:08,40 rekord ČR v padesátimetrovém bazénu).

Po operaci ramene, kterou prodělala v září, startovala ještě na ME v polském Štětíně, kde v českém rekordu vybojovala 7. místo ve finále 50 m prsa.