Po postupu do osmifinále Českého poháru přes Kutnou Horu se v osmifinále utkají s pražským extraligovým týmem SSK Future!

Souboje s pražským klubem nejsou pro FBC žádnou neznámou, v letošní přípravě se s nimi muži utkali dvakrát na turnaji v Jindřichově Hradci, nejprve jim ve skupině podlehli, v souboji o třetí místo pak otočili nepříznivé skóre 0:2 a po výhře 5:2 mohli slavit nečekaný triumf.

V obou týmech je pak mnoho hráčů, kteří se znají z loňské nejvyšší juniorské soutěže, i zde oba zápasy skončily remízou, nejprve junioři vyválčili cenné body v Praze a poté o ně v domácím prostředí přišli.

SSK Future se po loňské nepříjemné kauze s prezidentem oddílu Markem Jarochem dokázal opět zvednout a v letošním ročníku extraligy již zaskočil několik favoritů. Cenné vítězství po penaltovém rozstřelu si připsal proti Vítkovicím a ve čtvrtek dokázal sebrat bod dalšímu favoritovi, pražskému Chodovu.

SSK dlouhodobě sází na mladé hráče, kteří díky svému sebevědomí a technickým zdatnostem bez problémů zaskočí i ty nejlepší a nejzkušenější týmy v lize. Jistě tak bude zajímavé v pondělí sledovat dva odlišné styly florbalu, na jedné straně již zmiňovaná technická nápaditá hra proti domácímu tvrdému a přímočarému pojetí.

Další zajímavé srovnání divákům jistě nabídne i hra na obranné části České Lípy, kdy Future sází na mladé rychlé hráče, ti si budou muset poradit s velkou obranou domácího týmu, již jen fyzické dispozice obránců (průměr 189 cm a 88 kg) vybízí k důrazné hře. Tu letos vyztužil i Štěpán Slaný, který vždy patřil k ozdobám vzájemných utkání, jeho zápal pro hru nemá na straně Future vždy pochopení.

V případě postupu by se Česká Lípa dostala do čtvrtfinálové skupiny, kde by odehrála tři kvalitní utkání proti extraligovým týmům jako je Chodov nebo Mladá Boleslav, které jsou díky loňským výsledkům v této soutěži nasazené. Právě souboj českolipských florbalistů proti Boleslavi by byl jistě nejen pro diváky velice zajímavý a pikantní.

Zápas začíná v pondělí 8. října ve 20.15 hodin v českolipské sportovní hale.