Trať bude mít opět novou podobu, na které se ještě nikdy nezávodilo.
Po čtyřech odjetých závodech, kterých se zúčastnil rekordní počet závodníků je v čele absolutní klasifikace mladý Petr Semerád (Mitsubishi). O druhé místo spolu svádějí souboj Jiří Kratochvíl a Václav Bumbálek (oba Mitsubishi). Ve dvoukolkách je zatím situace velmi vyrovnaná, když první tři závodníky dělí jen 2 body. Vede Leoš Hradil (Škoda) o bod před Ondřejem Zdražilem (Renault) a další bod ztrácí Max Honig (Toyota).

Ve třídě 1 se na první místo vyhoupl Filip Strahal (Honda), který na druhé místo odsunul Tomáše Jarosila (Citroen) a třetí je Marek Hons (Peugeot).

Třídu 2 vede stále Vilém Erben (Škoda). Druhý je Martin Mlejnek (Peugeot) o jediný bod před Martinem Donátem (Honda).
Pořadí v nejsilnější třídě 3 kopíruje absolutní pořadí.

Třídu 4 vede Leoš Hradil (Škoda) před Maxem Honigem (Toyota) a mladým Lukášem Krupičkou (Ford).
Ve třídě 5 se na první místo vyhoupl po skvělém výkonu v minulém závodě Ondřej Zdražil (Renault), který odsunul na druhé místo Jana Drážka (BMW). Třetí je Karel Mařík (BMW).

Autodrom Sosnová se snaží nabídnout amatérským závodníkům možnost závodit ve stejných podmínkách, jako mají na okruhu profesionální závodníci. Samozřejmostí je při těchto závodech sanita, odtah, on-line zpracování výsledků, traťoví komisaři, ozvučení depa, občerstvení ve vyhřívaném stanu, nebo třeba možnost použití elektrické přípojky v depu.

Pro diváky jsou k dispozici kryté tribuny, kde mohou v pohodlí sledovat své oblíbené závodníky na trati.
Přijďte si i vy vyzkoušet svoje řidičské umění na bezpečné trati Autodromu v Sosnové, nebo se jen podívat, jak jezdí nejlepší amatérští závodníci.

Autor: Petr Pavlát