Postavila se na start trasy ,,baby" na 23 km s bezmála 700m převýšením. Tento závod měla vložený, a tak nebyl součástí Českého poháru handicapovaných, i přesto se ho Petra rozhodla absolvovat. „Člověk by měl překonávat vlastní limity, hranice toho, co může dokázat. A tak jsem se rozhodla, že to prostě zkusím," říká závodnice z České Lípy.

Nebylo to však podle ní vůbec jednoduché. „Díky doprovodu Petru Braunovi ,,Chámovi" jsem to však zvládla a i v úžasném čase, což překvapilo nás oba. Dali jsem si za cíl dojet, a pokud možno ne snad úplně poslední. Což jsme zvládli," dodává Hurtová. Náročnou trať objela v solidním čase 3 hodiny a 22 minut.

V dojezdu na Petru čekalo milé překvapení v podobě několika desítek tleskajících bikerů. „To vždy moc potěší a uvědomíte si až za tou ,,cílovkou", co jste vlastně dokázali. Jsem ráda, že jsme to zvládli a že třeba napřesrok budeme moci, pokud zdraví dovolí, pokořit ten výsledek a třeba ho vylepšit o nějakou tu minutku," usmívala se krátce po závodu unavená Petra, která se už těšila domů za synkem a do peřin.

Nyní Petru čeká příprava na další závody a soustředění na vodě, kde se bude připravovat na srpnový kvadriatlon. Pomalu se blíží také Opel Handy Cyklo Maratona na 2222 km, kde se Hurtová na start postaví v osmičlenném týmu složeném ze samých žen. Na ujetí mají 111 hodin a Petra Hurtová se závodu zúčastní již podruhé. Na webu 111hodin.cz pak bude možné sledovat pohyb týmů téměř v reálném čase.