Za PK Česká Lípa startovali: Matyáš Hřebík, Filip Konrád, Veronika Heřmánková, Michaela Milnerová, Natálie Musilová, Linda Salehová, Veronika Vacková, Nadia van Wassem a Nikola Zemanová.

Skvěle zaplavala Nadia van Wassem, která byla bez medaile pouze v jednom startu, ale u všech ostatních už to „cinklo". Nadia zaplavala nový rekord Memoriálu na 50 m prsa (ten stávající vylepšila o 1,5 vteřiny!), první byla i na 100 m polohový závod a na dvojnásobné trati (hlavním závod její kategorie) byla třetí, stejně jako na 50 a 200 m volný způsob.

Stejný počet medailových umístění (5) si připsala také Natálie Musilová, která byla druhá ve finálové rozplavbě 50 m motýlek (Cena M. Volfa), kde vylepšila své osobní maximum v rozplavbách a ve finále ubrala ještě další vteřinu, stříbro vylovila také na 200 m volný způsob i 100 a 200 m polohový závod, načež bronz přidala za 100 m volný způsob.

Linda Salehová vybojovala prvenství za 200 m volný způsob a dvě třetí místa za oba polohové závody. „Nutno podotknout, že Linda i Natálie absolvovaly závody po těžkém týdenním soustředění v Nymburce, o to cennější jsou jejich výkony včetně nových osobáků," potěšilo trenéra Tomáše Choce.

Výborně zaplaval také čtvrtý medailista Matyáš Hřebík, který ke zlatu za 50 m prsa přidal dvakrát bronz za obě polohovky (dvoustovka byla hlavním závodem jeho kategorie). „Samozřejmě, že mě nezklamala ani pětice zbývajících svěřenců. Ti měli ztíženou situaci v tom, že bojovali ve společné kategorii se staršími plavci. Nejlépe se s tím popral Filip Konrád, který končil jen těsně pod stupni vítězů, když byl dvakrát čtvrtý a jednou pátý." Na sedmé pozici skončil Konrád ve finále Ceny M. Volfa v disciplíně na 50 m motýlek.