Jedenáct českolipských závodníků z PK (Oldřich Hladík, Filip Konrád, Veronika Bláhová, Lucie Dědicová, Kristýna Erlebachová, Veronika Heřmánková, Markéta Musilová, Natálie Musilová, Daryna Naboichenko, Linda Salehová, Veronika Vacková) zde dohromady vybojovalo patnáct medailových umístění.

Dále si svěřenci trenéra Tomáše Choce vytvořili čtrnáct osobních rekordů a pětinásobnou účast ve finále hlavního závodu na 200 m volný způsob, včetně dvou suverénních vítězství. O ta se postarala v kategorii mladších žákyň Veronika Bláhová a v kategorii starších žákyň Daryna Naboichenko.

Natálie Naboichenko.Zdroj: archiv PKObě vítězky finálových závodů přidaly ještě dalších 5 medailí (Naboichenko dvě vítězství na 100 m volný způsob a motýlek, stříbro na 200 m motýlek; Bláhová byla dvakrát druhá na 100 i 200 m znak).

Hladík obsadil na 200 m znak třetí místo, těsně čtvrtý byl na 100 m volný způsob a statečně zabojoval i v hlavním závodu, kde ještě v polovině trati vedl, ale nakonec mu patřilo páté místo.

Kristýna Erlebachová absolvovala své první starty po zdravotních problémech a podala solidní výkony (bronz na 200 m polohový závod a dvakrát 4. místo 100 a 200 m prsa).

Markéta Musilová skvěle zaplavala 200 m polohový závod, kde jen o setiny skončila druhá, bronz pak brala za 200 m prsa.

Veronika Vacková byla ve finále hlavního závodu pátá, ale medaile získala za 100 m volný způsob (stříbro) a 200 m polohový závod (bronz).

Ve finále hlavního závodu zabojovala i Veronika Heřmánková (6. místo) a přidala další umístění v desítce nejlepších.

Do první desítky startovního pole se prosadila také Linda Salehová i Natálie Musilová, které o pouhé jedno místo uniklo finále hlavního závodu. Těsně za TOP desítkou skončil Filip Konrád.

Skvělé bylo vystoupení štafet, kdy ta „áčková" (Bláhová, Musilová, Erlebachová a Naboichenko) vybojovala stříbro na 4×50 m volný způsob, a opravdu po super výkonu na 4×50 m polohový závod brala jednoznačné vítězství a zlaté medaile.