Jen několik dní po svém triumfu na ME absolvovala česká reprezentantka Petra Chocová další plavecký test, a to na 30. ročníku mezinárodních závodů International meeting v Portugalsku, kde se představilo 423 plavců z osmi zemí (Portugalsko, Španělsko, Francie, Velká Británie, Itálie, Alžírsko, Švédsko a ČR).

Minimální odpočinek

„Po návratu a oslavách zlata z Debrecenu jsem měla minimální odpočinek, navíc se přidala i viróza, se kterou se na závody v Portugalsku nedalo příliš připravovat," přiznala Chocová, jež měla na jihu Evropy během dvou dnů absolvovat pět disciplín v rozplavbách a poté ještě pětkrát finále.

„Petra to ale vyřešila tak,  jak nejlépe mohla," těšilo jejího tatínka Tomáše, který dále vysvětlil, že jeho dcera disciplíny 200 m prsa i 200 m polohově absolvovala pouze v rozplavbách a obě finále odhlásila. Vše si ale vynahradila na tratích 50 a 100 metrů prsa, kde bez problémů postoupila do finále.

„Padesátka navíc skončila novým rekordem závodů (0:31,78 – pozn. red.) a především tento výkon znamenal i její jasné prvenství v absolutním pořadí bodových výkonů kategorie žen," pochlubil se tatínek účastnice Letních olympijských her a dodal, že jeho dcera  suverénně zvítězila  také na 100 m prsa (1:09,68 min.) a v doplňkovém startu 50 m motýlek vybojovala stříbro, když ke zlatu chyběly 3 setiny.

Návrat za dva týdny

Petra Chocová pak odletěla ve středu na vysokohorské soustředění do Arménie, ze kterého se v rámci přípravy na OH v Londýně vrátí za dva týdny. „Mým dalším a zároveň i posledním závodem před Olympiádou bude Letní mistrovství  republiky v Praze, kterého se zúčastním z plné přípravy," konstatovala  čerstvá mistryně Evropy.