Českolipští postrádali kanonýra Dominika Šupa, navíc v deváté minutě dostal červenou kartu brankář Kirov. V 10. minutě už Liberec po brankách Kazdy a Žampy 2:0. Po změně stran přidal rychle třetí trefu Marek Bína. Lípu vrátil do zápasu v 35. minutě Mešič. V závěru ale pojistili liberecké vítězství Jelínek a opět Marek Bína. 

„Musím říct, že jsem rád, že jsme to konečně zvládli. Začali jsme zostra a pak jsme museli ubránit dvanáct minut s pěti fauly. Druhý poločas jsme hráli naší hru a myslím si, že jsme Démony do ničeho moc nepustili. Děkuju klukům za poctivý výkon," pochvaloval si Karel Vrabec, kouč Liberce. Ten poskočil na příčky, které zaručují postup do play-off. 

Démoni spadli na deváté místo, předposlední Vysoké Mýto na ně ztrácí tři body. „Derby jsme prohráli možná už před vstupem do haly. To, co nás zdobilo poslední dva zápasy, a to je řešení situací, to se nám obloukem vyhnulo. Soupeř hrál trpělivě a trestal naše chyby. My jsme na další zápas ztratili tři hráče po celkem zbytečných kartách, ale nedá se nic dělat, musíme jít dál. Soupeři gratuluji k výhře," hodnotil utkání Karel Kruliš, trenér České Lípy. 

FTZS Liberec - Démoni Česká Lípa 5:1 (2:0)

B: M. Bína 2, Kazda, Žampa, Jelínek - Mešič. 

Liberec: Masařík - Žampa, Novotný, Benek, M. Bína, Bialek, Daněk, P. Bína, Vik, Knejzlík, Kazda. 

Česká Lípa: Kirov (9. Lecjaks) - Abrham, Mešič, Havra, Rozboud, Výborný, Zapletal, Jákl, Bejda, Maur.