Domácí se představili poprvé bez marodky, navíc do týmu se po dvou letech vrátila brankářská ikona, bývalý extraligový gólman Lukáš Knapčík.

FBC S&H Česká Lípa – Sokolov 10:5 (3:2, 2:1, 5:2)

Hrálo se poměrně dlouho vyrovnaně, nejprve Procházkovi nabil Jeřábek a o půl minuty později zaplavala Knolovi střela z půlky hřiště a bylo srovnáno. V půlce třetiny putoval za „katr“ sokolovský Černý a nově sestavená přesilovka juniorů posílená o zkušenosti Procházky zaúřadovala. Novák se dobře zorientoval na brankovišti a poslal Lípu do dalšího vedení.

Sokolov se však opět zmohl na odpověď, slabý důraz v prostoru před brankou využil Gašpařík a bylo srovnáno. Poslední slovo v první třetině měl FBC, Merlíček doklepl Marhano

vu střelu – 3:2. Ve druhé třetině se dalo dívat na podobný florbal, optický tlak České Lípy a Sokolov trestající občasné předržení či ztrátu míčku. První zápis ve druhé části obstaral Novák po akci Merlíčka a v půlce třetiny i Procházka po souhře s Jedličkou.

Odpověď našel Sokolov až ke konci periody, když se po samostatné akci radoval Batišta a snížil na 5:3. Třetí část byla z pohledu domácích nejvydařenější. Nejprve si prohodili role v prvním útoku Procházka s Jedličkou a druhý jmenovaný si tak zapsal autorství šesté branky v hostující síti.

Poté nechal vzpomenout na dávné časy hostující „veterán“ Izakovič a stáhl náskok na dvě branky. V osmé minutě nastartoval svoji motorku Radek Bezouška, jeho akce končí většinou nebezpečnou akcí pro brankáře, nebo právě pro Bezoušku, v tomto případě však platila první poučka a S&H se radovalo ze sedmé branky.

Poslední zápis na straně hostí si dovolil Stejskal, od té doby již měla zápas v režii Česká Lípa, dvakrát Vnuk svojí tradiční střelou na „chytračku“ a Jeřábek po náhře Procházky tak konečné skóre znělo ve prospěch FBC celkem jasně 10:5.

FBC S&H Česká Lípa – FB Hurrican Karlovy Vary 15:1 (4:0, 6:0, 5:1)

V novoborské hale probíhalo vraždění neviňátek. První zářez na pažbu si připsal Vnuk z půlky hřiště a nakousnul tak sérii 15 gólů v karlovarské brance. Druhý gól měl na svědomí spíše sváteční střelec Marhan, třetí řádek v zápise o utkání vyplnil Radek Bezouška a pár sekund před koncem třetiny poslal na 4:0 v přesilovce Procházka.

Ve druhé třetině inkasovaly bezmocné K. Vary dokonce šestkrát, Vnuk ukázal, že mimo střely tahem má v arsenálu ještě jednu libovou akci, a to neohrožený průnik přes všechny soupeřící hráče na hřišti. Šestou branku zasunoval do prázdné po parádní nahrávce Karla Bezouška a sedmou si dal soupeř před atakujícím Bezouškou sám.

Poté si kapitán Mlejnek musel jít oddechnout na trestnou lavici za trochu ostřejší zákrok u mantinelu, ale mužstvo Č. Lípy ukázalo, že oslabení je její disciplína – 8:0 zásluhou Nováka. Tentýž hráč zanedlouho rozjel svoji oblíbenou hru na hattrick, která se mu především v juniorské lize daří – 9:0 po akci dvorního nahrávače Merlíčka. Basu do kabiny kupoval Bezouška, který uzavřel hattrick šest sekund před zvukem druhé sirény.

Při chuti hrající domácí hráči přidali na cestu ještě pět kusů, Jedličku našel Bureš, 11:0 a Vnuk dokonal hattrick z nulového úhlu systémem záhadných odrazů od Karlovarských hráčů. Pod posledními třemi góly má podpis Merlíček, první dal po akci s Novákem, který si splnil svojí oblíbenou kvótu, ve druhé si prohodili role a na třetí nahrál Rozmanovi, jenž zaokrouhlil na 15:0.

Co čert nechtěl, bylo zkažení čistého konta výborně chytajícího Knapčíka půl minuty před koncem. Freestylovou akcí ho překonal Tlustý.

„V příštím kole nás čekají nebezpečné Lovosice a Ústí nad Labem, takže jestli chceme teoreticky pomýšlet na baráž, zaváhání nesmí přijít,“ připomněl trenér České Lípy Štěpán Slaný.

Sestava Č. Lípy: Knol (1. zápas), Knapčík (2. zápas) – Vnuk (5+0), Tichý (0+4), Rozman (1+1), Mlejnek (C) – Jedlička (1+1), Jeřábek (1+1), Procházka (3+1), Marhan (1+2), Novák (5+2), Merlíček (2+4), Karel (0+3), Jirsa (0+1), Bureš (0+1), Švorc. Trenéři: Štěpán Slaný, Jiří Stožický.