Na trati se představí nejlepší závodníci stále populárnější a pořádně adrenalinové motocyklové disciplíny Supermoto z devíti zemí.

Česká republika zde bude mít také své zástupce a to i díky divoké kartě, kterou může udělit pořadatel i závodníkovi, který se pravidelně mistrovství světa neúčastní. V Sosnové se objeví František Filinský z Č. Lípy, který v Supermotu závodí v rámci MČR.

Světová špička jezdců přijíždí

Supermoto je hodně akční motoristická disciplína, kde nechybí časté předjíždění, smyky, ale i jízda po šotolinové části okruhu s obřími skoky. Stále je na co se dívat, a tak pokud máte volnou neděli, vyrazte do Sosnové fandit nejen Františku Filinskému.

Chybět nebude nikdo ze světové špičky. Vítěz posledního závodu Fin Mauno Hermunen jede do Sosnové pořádně nažhavený a určitě zde bude chtít opět pořádně bodovat. Na startu ale nebudou chybět ani Češi a naděje se vkládají zejména do Petra Vorlíčka, který ale letos sezonu teprve rozjíždí, když se pomalu zotavuje z loňského vážného úrazu nohy.

Domácí prostředí a fanoušci jej však jistě poženou vpřed, stejně jako další Čechy Tomáše Trávníčka či na divokou kartu startujícího Františka Filinského.

Víkend v Sosnové bude nabitý

Víkendový program MS Supermoto v Sosnové je pořádně nabitý a prakticky celé dva dny bude na co koukat. V nedaleké Dubici se navíc koná rockový festival Stonerock, takže motorkáři mají o zábavu postaráno i v nočních hodinách.

Sobota je na okruhu v Sosnové věnovaná technickým přejímkám a dopoledním volným tréninkům a odpoledne měřeným tréninkům.

V neděli 23. června začíná program na autodromu od 10.00 warm-upem. Následují měřené jízdy a celkového vítěze budeme znát zhruba o půl šesté. V Sosnové se očekává návštěva několik tisíc diváků a autodrom je na nával dobře připravený.

V permanenci bude i policie, která bude návštěvníky spolu s organizátory směřovat na záchytná parkoviště v těsné blízkosti okruhu.

Více informací, ceny vstupenek a časový harmonogram najdete na www.supermoto-sosnova.cz

Petr Eliáš