Sportovní klání šestičlenných družstev se u Máchova jezera koná už potřinácté. „Pokud máte v soutěži favorita, můžete si na webu ehd.doksy.com vyhledat harmonogram, podle kterého bude váš tým soutěžit, doprovodit ho a zafandit si. Číslo harmonogramu si týmy losují až u prezentace během pátečního odpoledne," říká Jaroslav Novák

Vše začne tradičně oficiálním zahájením her v pátek 26. srpna ve 20 hodin na náměstí Republiky (prezentace týmů do soutěže začne již ve 14.30 hodin v infocentru). Těšit se můžete na vystoupení taneční skupiny Marverci, hrát bude kapela Pegas a uvidíte ukázky sportovního aerobiku.

Po zahájení se rozběhne první soutěž opět to bude závod na in-linech s intervalovým startem. Po skončení závodu si budete moci zacvičit s instruktorem zumby.

V sobotu ráno se rozběhnou soutěže na všech sportovištích (viz. infobox níže). Sobotní soutěže zakončí cyklistické kritérium dvojic. Následovat bude diskotéka a těšit se můžete na již tradiční zumbu. Také proběhne vyhlášení výsledků ukončených soutěží (in-line, kopaná, cyklistické kritérium dvojic).

Nedělní klání zahájí cyklistická časovka jednotlivců. Soutěže pak pokračují na všech sportovištích jako v sobotu, jen bez fotbalu.

Kde se bude soutěžit?Kolečkové brusle - náměstí Republiky (během pátečního zahájení her)
Kopaná - letos se hraje pouze v sobotu a nově na tréninkovém hřišti mezi cestou do kempu Klůček a železniční tratí.
Lukostřelba, horolezecká stěna a veslařské trenažery - areál zámku
Rafty, plavání a bungee runing - Máchovo jezero (pláž, Jachtklub Doksy)
Beach volejbal, nohejbal - areál klubu TORIK (Máchova ulice), Tenisový areál (Masarykovy sady), Termit Biatlon Tyršovy sady (za Základní uměleckou školou)
Stolní tenis - tělocvična ZŠ K. H. Máchy
Kuželky - kuželna v Husově ulici (areál fotbalového stadionu)
Cyklistika - start a cíl pro oba cyklistické závody je v areálu Termit
Tenis - Tenisový areál (Masarykovy sady)
Orientační běh - dětské hřiště v Kuřivodské ulici
Jungle creek - areál Termit
Podrobný program na http://ehd.doksy.com