„Věřme, že to byl poslední rok v tomto omezeném režimu I přes různé komplikace, můžeme konstatovat, že to byl rok úspěšný. To napovídá i zisk 357 medailí Naše úspěchy nejen na sportovním poli nás řadí mezi nejúspěšnější kluby v republice. Máme široký záběr od krajské úrovně až po národní a mezinárodní,“ zdůraznil Znamenáček.

V roce 2021 byla nejúspěšnější akce Krajský přebor Beginner v Ústí nad Labem s celkovým ziskem 42 medailí. „Velký úspěch jsme zaznamenali na mistrovství republiky, kde jsme celkově přivezli 34 medailí, z toho devět zlatých, osm stříbrných a sedmnáct bronzových. Máme velkou radost, že se oživuje i starší generace a startuje v kategorii master. Reprezentanti se blýskli na světových hrách v Rakousku, odkud si přivezli čtyři zlata a jedno stříbro. Dalším úspěšným startem byl světový pohár ve městě Bregenz u nádherného Bodamského jezera. Tam se tým dočkal úspěchu v podobě čtyř zlatých, čtyř stříbrných a tří bronzových medailí,“ pokračoval Znamenáček.

Klub má široký záběr činnosti a letos oslaví 28 let činnosti v České Lípě. „Klubu se podařilo uspořádat dva krajské turnaje pro začínající a pokročilé karatisty. Byli jsme pořadatelem akce MČR FSKA, kde jsme vybojovali páté místo. Podařilo se nám vyjet s 51 karatisty na letní soustředění klubu do Chřibské, kde máme základnu a dobré podmínky pro přípravu mládeže, tak i vyspělých závodníků,“ konstatoval.

Sport Relax se organizačně nevěnuje jen karate, ale má záběr i v dalších aktivitách, a to pod vedením instruktorky Karin Znamenáčkové. Spokojení cvičenci si najdou cestu na Aerobik, Flexi-bar, Fitball a Bosu.

„Kruhové tréninky vede Karin na ZŠ Špičák, kde máme druhou základnu a je hojně navštěvováno již řadu let spokojenými cvičenkami,“ řekl šéf klubu.

„Dosažené výsledky, ale i další vzrůstající tendence kvality klubu, jsou také dílem trenérů, kterým ze srdce děkuji a přeji jim další chuť do trénování. Jsou to Jaromír Pokorný, Ondřej Kovács, Božena Pavlasová, Barbora Znamenáčková, Patrik Gašpár. Velký dík patří i našim členů, kteří pomáhají při organizaci náročných soutěží,“ dodal Znamenáček.