Českolipští špatně vstoupili do zápasu, v první třetině inkasovali tři branky. Svěřenci trenéra Davida Derky vypálili v první části utkání jen čtyřikrát na branku soupeře. „Já si myslím, že první třetina rozhodla o naší porážce. Pak už se to hůř dohání. Z mého pohledu to bylo o tom, že jsme udělali hloupé chyby, které soupeř dokázal potrestat,” poznamenal po zápase kouč České Lípy David Derka. 

Ve druhé třetině se obrázek hry velmi výrazně změnil. Domácí hráči diktovali tempo hry a postupně dokázali vyrovnat. Prosadili se Tomáš Novák, Jakub Jirsa a zkušený Radek Krajcigr. „Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme to už nedohonili,” vrátil se Derka k rozhodující brance, kterou vstřelily Pardubice v čase 52:47. Gólmana Jana Dvořáka překonal Marcel Lehký. 

Českolipští hráči a trenéři tento zápas označovali jako důležitý, neboť spolu s Pardubicemi bojují o přímou záchranu v soutěži. „Pro Českou Lípu tato porážka neznamená nic, máme pořád stejný počet bodů. Výkon byl proti nedělnímu zápasu v Liberci lepší. Na těchto výkonech můžeme stavět, ale musíme se vyvarovat hloupých chyb,” sdělil kouč David Derka.

Triatlet Petr Cmunt
Bez podpory rodiny a přítelkyně by to nešlo, říká triatlet Petr Cmunt