Již čtrnáctým kolem pokračoval na několika místech Libereckého kraje Krajský přebor futsalistů.

Lídr soutěže, Slavia Liberec, se rozešel nerozhodně s Dalmachem Turnov, Tango Liberec nestačilo na Prašivky a poslední TTNF Liberec podlehl Yankees Nový Bor. Ovšem neuvěřitelný zvrat byl k vidění v nové sportovní hale v České Lípě, kde hrála domácí rezerva Démonů. Ta vedla nad jabloneckým Legnexem ve druhém poločase už 6:1, přesto se však z výhry radovali hosté!

Průběžné pořadí vede Slavia, ale již jen o dva body před nováčkem Yankees. Od třetího místa je tabulka vyrovnaná, neboť bodové rozdíly jsou minimální.

Slavia TU Liberec „B“ - Dalmach Turnov „B“ 5:5 (3:3)

V utkání, kde bylo uděleno 7 žlutých a jedna červená karta, se do vedení dostala domácí Slavia, přičemž hosté během prvního poločasu vždy dotahovali jednobrankové manko. Po prvním poločase, který skončil nerozhodně, nezachytila Slavia začátek druhé půle a než se rozkoukala, prohrávala o dvě branky. V závěru přeci jen Slavia alespoň dokázala vyrovnat a udržela si vedoucí postavení v tabulce.

Branky: Tunák, Kovařík, Bobek, Husák, Kříž Kratochvíl 3, Špína 2. ČK: Kučírek (Turnov).

Démoni Česká Lípa „B“ - Legnex Jablonec 6:8 (5:1)

Hosté přijeli pouze s jedním hráčem na střídání. V prvním poločase, jenž se odehrával v poklidném tempu se Démoni ujali vedení. Ve 12. minutě domácí zahrávali rohový kop, ten zachytil brankář Novotný a výkopem přes celé hřiště nachytal brankáře Pavlíčka na hruškách 1:1. Závěr poločasu byl v režii domácích, o čemž svědčí konečné skóre I. půle 5:1.

A když pak hned po obrátce Démoni zvýšili na pětibrankový rozdíl, zdálo se být rozhodnuto. Jenže pak Legnex v rozmezí jedné minuty vsítil tři branky a rázem to bylo jen 6:4. Od té doby působil domácí celek unaveným dojmem, naopak střelci Legnexu byli k neudržení a ve 29. minutě bylo vyrovnáno. Démoni se nezmohli na žádný odpor, hosté pak dokázali vstřelit ještě dvě branky. Za výkon v druhém poločase si body zasloužili.

Branky: Třešňák 2, Mikysa, Beneš, Bečvařík, Puhlovský Kubát 2, Lietava 2, Bursa2, Novotný, Selinger.

Tango Liberec - Prašivky Liberec 5:6 (3:3)

Od počátku se hrál vyrovnaný futsal, když začátek se vydařil domácímu Tangu, když vedl 2:0. Ve druhé části 1. poločasu se Prašivky zlepšily, když skóre otočily ve svůj prospěch, ale v poslední minutě prvního poločasu Tango vyrovnalo.

V druhém dějství dokázalo Tango utéci na rozdíl dvou branek, avšak Prašivky v rozmezí 35.- 39.minuty dokonale otočily výsledek ve svůj prospěch a přeskočily Tango v tabulce.

Branky: Benek 2, Landyš 2, Suchan Budský 3, Prášil 3.

TTNF Liberec - Yankees Nový Bor 2:9 (2:2)

Po vyrovnané první půli, kdy byl stav 2:2, se Novoborští rozehráli a sedmi trefami rozhodli o jasné výhře.

Branky: Volek , Neuman Strejček 4, Jezdinský 2, Halbich, Bartoníček, Zemanec.

JASIP Jablonec - Alex Liberec 5:5 (3:1)

Úvod patřil hostům, když otevřel skóre Černohorský. To bylo ze strany Alexu do poločasu vše. JASIP o minutu později dokázal vyrovnat a do přestávky dokázal vstřelit ještě dva góly. Hosté po pauze mezi 25. 33. minutou čtyřikrát skórovali a rázem to bylo 3:5. Domácím se však podařilo vyrovnat, a tak si obě mužstva připsala po jednom bodu.

Branky: Černý 2, Haididi 2, Neugebauer Černohorský, Schovanec, Mokošín, Trnka, Schovanec.

Michal Milner