Rezerva Démonů nakonec dokázala svého soupeře o gól porazit, a bodovat tak naplno.

Démoni Č. Lípa B - Yankees Warriors N. Bor 4:3 (1:0)

O tom, že je v současné době futsal ve městě divácky velice atraktivním sportem, není zapotřebí dlouho debatovat. I přes fakt, že se jednalo o zápas krajského přeboru, našly si do českolipské haly cestu desítky návštěvníků.

Tempo zápasu se zvyšovalo postupně, týmy se oťukávaly a snažily se vyvarovat jakýchkoliv chyb. Nejslibnější střelu vyslal na českolipského gólmana v 10. minutě novoborský Sukovatý, jenže nastřelil pouze tyč.

Téměř o minutu později mohli na druhé straně skórovat Démoni, Švec vystihl rozehrávku hostující obrany, jenže pálil vedle. Ve 13. minutě předvedl pěkný zákrok novoborský gólman, když likvidoval střelu ze standardní situace.

Prvního gólu se fanoušci dočkali až v 15. minutě zápasu. Zprava si seběhl po křídle Bečvařík, který přihrávkou před bránu našel volného Švece. Ten pohledným „angličanem“ otevřel skóre zápasu.

Smůla, která pronásledovala domácí tým, byla neuvěřitelná. Během zápasu stihli totiž Démoni nastřelit hned několikrát jen brankovou konstrukci. V první minutě druhé poloviny si vysloužil N. Bor červenou kartu za vcelku zbytečný faul. Navíc na 2:0 zvyšoval Dušánek umístěnou střelou po zemi. Zdálo se, že Démoni už soupeře k ničemu nepustí, jenže N. Bor se vrátil do zápasu.

Českolipský Bečvařík sice přidal třetí branku, jenže pak přišla na řadu kombinační hra Yankees. Během dalších šesti minut bylo srovnáno. Démoni si nevěděli s bleskovými protiútoky hostujícího týmu rady, a sami si tak zápas zdramatizovali.

Vysvobození v podobě vítězné branky se domácí však nakonec dočkali. Šest minut před koncem zápasu na 4:3 zvyšoval Demke po precizní individuální akci. Hosté se sice snažili do poslední minuty se stavem utkání něco provést, jenže se jim nedařilo kombinovat na polovině domácího týmu. Démoni si tak došli pro vítězství 4:3.

Góly: 15. Švec, 23. Dušánek, 25. Bečvařík, 34. Demke 26. Jezdinský, 30. Sukovatý, 32. Kučera.

Démoni Česká Lípa B: Pavlíček Antoš, Puhlovský, Paleček, Bečvařík, Švec, Demke, Dušánek, Harašta, Frnka, Turza.

FK Yankees Warriors Nový Bor: Ramík Miler, Zemanec, Strejček, Jezdinský, Halbich, Sukovatý, Kučera.

Daniel Mayer