Sešlo se rovných 50 účastníků, a pořadatelé z místního šachového klubu tak měli nemálo starostí jak malé hráče, navíc s početným rodičovským a trenérským doprovodem, vměstnat v jinak příjemných prostorách klubu Šešule. Nakonec se vše zdařilo a šachová klání mohla začít.

Přesto, nebo právě proto, že nejmladšímu účastníku bylo čerstvých 6 let a nejstaršímu 16, hráli se partie bojovné a i ti nejméně zdatní trápili favority jak se dalo. V konečném účtování však favorité žádné překvapení nepřipustili.

Suverénní byli Hofman a Zlatníková

V kategorii chlapců do 10 let, ve které se bojovalo i o účast na podzimní mistrovství Čech, zvítězil bez jediné ztráty bodu Kryštof Hofman z Kamenického Šenova před Patrikem Majcherem z Nového Boru a Jakubem Laštovkou z Liberce.

Podobně suverénní byla v kategorii dívek do 10 let Agáta Hušková z Liberce, před Annou Čejkovou a Lucií Valsovou (obě Stráž p. R.).

Mezi dívkami do 8 let zvítězila bezkonkurenčně Eliška Zlatníková z Nového Boru, a tak se drama odehrávalo pouze v kategorii chlapců do 8 let. Zde se rozhodovalo až v posledním kole hned mezi pěticí adeptů na post nejvyšší, pověstnou kapku štěstí měl nakonec Viktor Karpeta z Liberce, těsně před svým oddílovým kolegou Patrikem Majcherem a Filipem Dolenským z Libštátu.

V doprovodném turnaji v kategorii do 11 let se o vítězství přetahovali nakonec šťastnější Adam Podzimek z Jablonce nad Nisou se Štěpánem Dolenským z Libštátu, bronzovou medaili vybojoval Pavel Kačmar z Liberce.

Vítězkou nejstarší kategorie (do 16 let) zvítězila favorizovaná Simona Jínová ze Sosnové před novoborskými Jakubem Doubkem a Vladimírem Křížkem.

Suverén Kryštof Hofman (vpravo).

Jan Malec