Velmi pestrou podívanou nabídne divákům letošní ročník Global Assistance Setkání mistrů na Autodromu v Sosnové u České Lípy, kde i letos budeme moci sledovat zápolení soutěžních jezdců rally, rallycrossu a autokrosu. Pro diváky je přichystán krásný mix moderní techniky napříč všemi jmenovanými disciplínami automobilového sportu, který doplní oblíbené historické rally automobily.

Velkým lákadlem letošního Setkání mistrů bude očekávaná premiéra Václava Pecha za volantem soutěžního speciálu Volkswagen Polo GTI R5 z dílen týmu Racing 21. Sedminásobný mistr republiky v rally a jeden z nejúspěšnějších jezdců rally středoevropského regionu Václav Pech se letos rozloučil s Fordem Fiesta R5 a poohlíží se po novém voze pro další sezonu. Se stejným vozem se v Sosnové objeví i Vojtěch Štajf, který s ním má již roční zkušenosti, a který reprezentuje Českou republiku na soutěžích mistrovství Evropy v rally.

Démoni Česká Lípa - Vysoké Mýto 2:3. Domácí Fichtner bráněn Kubátem se snaží překonat hostujícího gólmana Ehrenbergera.
Démoni míří na západ. Nedáme to Plzni zadarmo, tvrdí trenér Kruliš

S historickými soutěžními vozy by se mělo představit celkem deset jezdců, z nichž někteří budou možná v dané kategorii pro diváky překvapením. Soutěžáky doplní ještě tři atraktivní Porsche 997 GT3, která umí rozehřát diváky nádhernou zvukovou kulisou.

V seznamu přihlášených najdeme celkem 51 závodníků z těch nejpopulárnějších automobilových disciplín. Většina diváků dá přednost návštěvě hlavního programu Setkání mistrů, který je připraven na neděli. I v sobotu se ale v Sosnové budou točit kola a to při seznamovacích jízdách, které závodníci hojně využívají k tomu, aby se nejen seznámili s tratí, ale také svezli svoje známé či reklamní partnery. Diváci budou mít šanci za snížené vstupné navštívit i sobotní část Setkání mistrů.

Časový harmonogram Global Assistance Setkání mistrů 2019:

Sobota 2. listopadu:
9:00 - 16:00 seznamovací jízdy

Neděle 3. listopadu:
9:00 - 10:00 Warm-up / trénink
10:20 - 14:10 Kvalifikační rozjížďky
14:30 - 15:40 Finálové jízdy

V předstihu je stále možné si zakoupit jak běžnou vstupenku na tribuny, tak i zvýhodněný VIP balíček zahrnující vstup na krytou tribunu, občerstvení během celého dne i parkování v areálu. Global Assistance Setkání mistrů tak může být prostřednictvím zakoupeného VIP balíčku i vhodným dárkem pro motoristického fanouška. Motorismem nasáklý víkend 2. a 3. listopadu se blíží. Více informací naleznete na www.autodrom.cz a facebooku autodromu Sosnová.

Česká Lípa florbal superliga
Pořádný florbalový boj. Na sever Čech dorazí našlapaná Sparta