V pátek odehrál přátelský zápas s Chomutovem, ve středu se utká s Ústím nad Labem a o víkendu vyzve Brno.

Právě dnes v rámci dohrávky dvacátého kola 1. ligy se Českolipští budou chtít vrátit na čelo tabulky, protože po víkendovém kole klesli až třetí příčku, kam je odsunuly Litvínov a Znojmo. Ale případná dnešní výhra nad Ústím by Lípu vrátila na výsluní s jednobodovým náskokem.

Česká Lípa má jisté play off, ovšem to, kolikátá se po základní části umístí, se neví. A stejně je na tom pochopitelně také Ústí nad Labem, momentálně pátý celek druhé nejvyšší soutěže, který se chlubí jednou z nejlepších defenziv v soutěži. Pro srovnání: Česká Lípa zatím inkasovala 89 branek, Ústí (stejně jako Kladno) 90.

Bilance Ústeckých z posledních čtyř odehraných soutěžních zápasů je velmi vydařená samé výhry: Kladno (venku 4:1), Brno (doma 12:4) a Znojmo (venku 10:5).

Už jen z toho vyplývá, že to pro českolipské borce nebude nic snadného, a co víc, už dvě utkání v řadě nevyhráli, a tak mají co napravovat.

Přesto, že si svěřenci kormidelníka Jiřího Stožického dlouho drželi slibný bodový náskok na čele průběžného pořadí, tak nyní o něj musí bojovat. A jisté je, že do konce základní části mají co dělat, aby si tu nejvyšší příčku udrželi.

Naklonit si musí také fanoušky, jejichž famózní počínání z minulé sezony jako by se nenavrátilo v plné síle.

Oba týmy se spolu už setkaly, a to v říjnu minulého roku, kdy tehdy domácí Česká Lípa porazila Ústí poměrem 9:4. V onom zápase si Štěpán Slaný připsal pět asistencí, tři body (2+1) pak měli Jan Filipec z Ústí i českolipský Radovan Vnuk.

Po tomto severočeském derby se vyjádřil trenér ústeckého týmu Tomáš Syryčanský takto: „Ukázali jsme návod na to, jak ztratit zápas v prvních deseti minutách, kdy jsme soupeři darovali tři obrovské hrubky. Pak jsme se snažili vrátit do zápasu, ale bylo už pozdě a domácí zaslouženě vyhráli. Pro nás je tahle českolipská hala snad zakletá."

FBC