Prvoligový florbalista a manažer českolipského klubu Štěpán Slaný obsadil v tradiční anketě devátou příčku.

„Jsem moc rád za to, že jsem se dostal mezi deset nejúspěšnějších sportovců celého našeho okresu, a mrzí mne, že jsem se vyhlášení nemohl zúčastnit, protože tam vždy velmi rád potkávám další skvělé sportovce a výborné lidi, kteří se motají kolem sportu," omluvil se před úterním finále v krásném Městském divadle v Novém Boru.

Florbalisté Lípy v minulém kole 1. ligy vybojovali na půdě Královských Vinohrad bod, když domácím podlehli 5:6 v prodloužení.

Hostům k tříbodovému zisku nepomohl hattrick Jaromíra Ekla, tak ani vedení 4:0. A u důležitých momentů zápasu byl právě zkušený Slaný.

„V první třetině jsme dali docela jednoduché branky, které zcela neodpovídaly obrazu hry. Byla velká škoda, že jsme na jejím konci udělali taktickou chybu a nabídli Vinohradům nájezd, který sice Honza Dvořák vychytal, ale následná přesilovka soupeři trochu pomohla," vrátil se k minulému střetnutí českolipský matador.

K jeho vyloučení, kdy hosté šli do oslabení 3 proti 5 a záhy inkasovali dvě rychlé branky, se Slaný vyjádřil následovně: „I podle videa to vidím jako velkou chybu rozhodčích, kteří pustili Vinohrady do dvojnásobné přesilové hry. Přitom podobných střetů je v zápasech spousty, a nepískají se…"

Českolipští pak v prodloužení inkasovali rozhodující gól, pod kterým se částečně podepsal právě Štěpán Slaný: „Ale jo, přiznávám chybu. Chtěl jsem míček rozehrát s úmyslem dát ho do rychlého přečíslení přes Jardu Ekla, jenže nepřesně… Soupeř nás pak rozebral a dal důležitý gól. Jistě, štve mě to, protože v prodloužení i ve třetí třetině byl zápas vyrovnaný, a především na konci normální hrací doby jsme měli šance k tomu, abychom zápas rozhodli. Vinohrady hrály dobře, a proto bych je rád potkal v play-off."

V nadcházejících čtyřech duelech základní části odehraje aktuálně třetí celek tabulky 1. ligy, FBC Česká Lípa, třikrát doma. Poprvé už tuto sobotu 11. února od 19 hodin proti Ostravě.

„Cílem je umístění v první čtyřce. A čím lepší příčku obsadíme, tím výhodnější to bude pozice pro blížící se play-off," zdůraznil manažer Slaný.