Multifunkční objekt Aréna Sparta Podvinný mlýn v pražské Libni hostil turnaj bojových sportů Czech Open 2015 v disciplínách Full contact, K-1 a MMA.

Ve dvou rinzích a oktagonu zápasili fighteři z Čech, Polska, Maďarska, Bulharska, Slovenska, ale také USA.

Českolipského kickboxera Petra Špiklu z Viper clubu čekal na začátek mužské kategorie disciplíny Full contact (-81 kg) soupeř, se kterým již v minulosti těsně prohrál: dvojnásobný mistr světa v kickboxu Marek Procházka z Tiger teamu.

„Hned jsem věděl, ze musím nasadit tempo, bodovat a nenechat Markovi prostor na bodování jeho kopy," sdělil Deníku českolipský borec, jemuž taktika vcelku vycházela a několikrát zbývalo opravdu málo od počítání soupeře. Pak ale přišel verdikt rozhodčích: 3:0 pro Procházku.

„V mých očích byl Petr jednoznačně lepší a měl vyhrát. Bohužel rozhodčí rozhodli pro Procházku," potvrdil trenér Radek Procházka a zdůraznil, že zhruba dvě minuty po tomto duelu nastoupil jeho svěřenec proti polskému soupeři v disciplíně K1.

„Rozpis zápasů mi nepřál, ale i tohle k tomu patří. Byl to těžší boj, už jen kvůli tomu, že jsem měl mezi fighty opravdu jen krátkou pauzu," líčil Petr Špikla. „Snažil jsem se těžit ze soupeřova postoje, když mi pořád nabízel přední nohu, bodoval jsem lowkicky a pracoval koleny. Sice ubývalo na fyzické kondici, ale zápas skončil v můj prospěch a postoupil jsem do semifinále."

Vlevo Petr Špikla.To bylo o poznání těžší.

„Nastoupil proti mně také Polák, navíc ze stejného klubu, takže mě měli přečteného a všimli si, že už mám trochu zničené nohy," tušil Špikla. „Od prvního kola mě soupeř zasekával lowkicky a snažil se mě přes nohy položit. Já se mu ale i přes bolest snažil vracet údery, bohužel to bylo málo a zápas skončil 2:1 pro soupeře. Jinak mám z turnaje dobrý pocit. Nasbíral jsem další zkušenosti a byl to test pro moji fyzičku. Jen mě mrzí ten nešťastný verdikt rozhodčích o mé prohře s Procházkou," popsal své pocity Špikla.

V disciplíně K1 muži (-81 kg) zvítězil Arkadiusz Kaszuba (Rzeszowski Klub Sportów Walki) z Polska.

Trenér Radek Procházka zhodnotil výkon svého svěřence i celý turnaj následovně: „Poláci mají velice dobrou přípravu a Péťa, i po tak těžkém zápase v K1, soupeře porazil. Další boj o postup do finále nám utekl jen těsně. Péťa bojoval srdnatě, ovšem jeho protivník byl tvrdší a zvítězil na body. Každopádně je to pro nás další velká zkušenost, navíc Petr si z takového prestižního turnaje, jakým Czech Open v plnokontaktních sportech bezpochyby je, odvezl dvě cenná třetí místa."

Ve stejný den se další dva svěřenci Radka Procházky z českolipského Viper clubu zúčastnili boxerského zápasu u Lukáše Konečného v Ústí nad Labem. V mužích se bohužel nenašel vhodný soupeř pro Tomáše Svojanovského.

V dětské kategorii Marek Gazi zápasil proti staršímu boxerovi. „Vedl si velice dobře a odboxoval všechny tři kola. Štěstí mu ale nepřálo a na body prohrál," doplnil Radek Procházka.