Vedle již ostřílených lezců Lotové, Havlase a Šimůnka bojovali o postup do finále také začínající sportovci, konkrétně Simona Nečasová, Adam Filip, Anna Jahvodková a Agáta Hegrová.

Všichni zvládli tři kvalifikační cesty a dostali se mezi osmičku nejlepších ve svých kategoriích pro finále. To zvládl nejlépe favorit závodu Jan Šimůnek, který s velkou převahou zvítězil a získal zlatou medaili.

Stříbro pro novoborské lezce vybojovali Karel Havlas a Anna Jahvodková. Bronzovou medailí doplnil cennou sbírku Adam Filip, který startoval ve stejné kategorii jako Havlas.

Nedařilo se největší favoritce Magdaléně Lotové (2. v žebříčku ČR). Ta sice s velikou převahou zvítězila v kvalifikaci, bohužel chybovala ve finále a skončila čtvrtá.

Nejmladší Simona Nečasová se ve svém prvním závodě poprala statečně se záludnostmi stěny a skončila na krásném 6. místě, když už postup mezi osmičku finalistů byl nečekaný úspěch.

„Škoda, že ještě dva naši začínající kluci zůstali pro nemoc doma, neboť jejich výkonnost mohla do konečného pořadí také promluvit," uvedl trenér Petr Mánek, podle něhož tím skončila poměrně úspěšná sezona roku 2014.

„V TOP 10 České republiky máme tři zastoupení: Lotová je druhá, Šimůnek sedmý a Havlas osmý. Budou-li k tomu podmínky, může být příští rok pro nás ještě úspěšnější," poznamenal kouč Mánek.