Sportovní redakce Deníku přesto oslovila několik známých i méně známých sportovních osobností s otázkou:

Máte nějaké předsevzetí pro rok 2013? Co přejete svým blízkým, známým a v neposlední řadě také čtenářům Českolipského deníku?

Od některých jsme odpovědi dostali obratem, jiným to chvíli trvalo a jen malý počet dotazovaných neodpověděl vůbec, což pochopitelně akceptujeme a všem, i vám, čtenářům Českolipského deníku, přejeme krásného Silvestra a a pohodový, klidný a úspěšný rok 2013!

Michal Šrámek, kanoista, reprezentant ČR:

Předsevzetí si nikdy nedávám, stejně by to dlouho nevydrželo… V roce 2013 bych si přál znovu se nominovat do reprezentačního týmu a s parťákem Lukášem Tomkem mít možnost obhajovat medaile z MS a ME. Známým a čtenářům Českolipského deníku bych přál úspěšné vplutí do nového roku a projetí na dobré vlně po celý rok 2013.

ÚNOR. Trenérem roku se v anketě Nejúspěšnější sportovec Českolipska za rok 2011 stal Štěpán Slaný. Hlavní kategorii vyhrála plavkyně Petra Chocová.Štěpán Slaný, florbalista, reprezentant ČR:

Rok 2013 pro náš klub znamená rozdělanou práci, kterou bychom rádi úspěšně dokončili a opět se o další krůček přiblížili české špičce. Moje předsevzetí má několik rovin: v té sportovní bych rád dotáhl FBC mezi elitu jak v mužské kategorii, tak i v mládeži, kde se nám daří již držet krok se špičkou. V té soukromé v letošním roce dojde u mě k velkým změnám, čeká nás svatba a další rodinné povinnosti, na které se moc těším. Budu dále také pracovat v rumunském Banátu, kde každý rok několik měsíců působím, připravujeme tam další český festival, snad dopadne přinejmenším stejně jako ten letošní. Čtenářům Českolipského deníku přeji spoustu zajímavých zpráv, jsem velmi rád, že se podařilo sport v České Lípě slušně rozhýbat, je to zásluha mnoha lidí, sportovců, funkcionářů a trenérů, ale hlavně také fanoušků a čtenářů, kteří zpětně oceňují naši práci. Jsem pyšný na to, že jsem Českolipák.

Milan Soukup, fotbalista a futsalista FC Démoni:

Předsevzetí si žádné nedávám. Nekouřím, moc nepiju, takže se spíše zaměřím na sportovní stránku věci a budu chtít, aby byl pro mě rok 2013 alespoň tak úspěšný, jako rok 2012. Svým známým a čtenářům Českolipského deníku přeji hlavně pevné zdraví, plno lásky a životní pohodu v roce 2013. S úsměvem jde všechno lépe.

Ivana Loubková.Ivana Loubková, triatlonistka, atletka:

Chtěla bych věnovat více energie do svého zdraví, je na mne znát snad úplně všechno, co udělám špatně. A že je toho dost… Ale věřím, že důsledností se mi podaří svá předsevzetí splnit. A proto bych přála každému notnou dávku zdraví!

Viktor Novotný, předseda Šachového svazu ČR a viceprezident 1. Novoborského ŠK:

Speciální novoroční předsevzetí si nedávám. Po sportovní stránce bych si samozřejmě přál, abychom v extralize vyhrávali partii za partií, ale to by pak byla dost nuda. Tak snad aby se nám i nadále dařilo rozšiřovat mládežnickou základnu, aby tento sport děti bavil a abychom pro to měli dostatečnou podporu veřejné sféry i sponzorů. Všem známým i čtenářům přeji hlavně hodně peněz. Protože kdo má peníze, má i práci. Kdo má práci, je zdravý. A kdo má peníze i zdraví, má i štěstí a všechno ostatní. (úsměv)

Oldřich Slaměný, atletický veterán, předseda Okresní běžecké ligy:

Dát se trochu zdravotně do kupy, alespoň přiměřeně k mému věku, protože ten sport bolí čím dál víc a z toho plyne, že už si žádné výkonnostní cíle nekladu. Svým známým, sportovním kamarádům a čtenářům Deníku přeji pevné zdraví. A těm, kteří ještě nezačali, nebát se začít trochu pravidelně sportovat, to je ta nejlepší prevence k tomu pevnému zdraví. Třeba letos před Vánocemi byly docela slušné sněhové podmínky a neviděl jsem ani na sáňky na zdejších stráních, natož lyžaře. Říkal jsem si: kde jsou ty všechny děti? Lyžují za draho na horách, nebo sportují jen virtuálně u televize a počítače?

Ladislav Poncar, sekretář fotbalového klubu FK Stráž p. R.:

Osobně bych chtěl přestat kouřit a všem ostatním čtenářům Českolipského deníku přeji hodně trpělivosti a houževnatosti, hodně a hodně zdraví a co nejvíc lásky.

Kouč českolipských volejbalistů Konstantin Chocholouš Konstantin Chocholouš, trenér volejbalistů Loko Č. Lípa:

Předsevzetí do nového roku si nikdy nedávám. Po sportovní stránce bych si přál, abychom v základní části 1. ligy udrželi šesté místo, na kterém v současné době jsme, a měli tak lepší výchozí pozici do play-off. Všem přeji hlavně klid, pohodu a samozřejmě i zdraví a po sportovní stránce mnoho úspěchů a krásných sportovních zážitků.

Michal Milner, fotbalový a futsalový rozhodčí:

Předsevzetí si nedávám. V roce 2013 si přeji, aby se mi lépe dařilo na hrací ploše. Všem známým a čtenářům přeji hodně zdraví a pohody, což je v dnešní uspěchané době důležité.

Karel Fischer, fotbalový delegát FAČR, místopředseda OFS Č. Lípa:

Předsevzetí si nedávám. Postupně jsem svojí poctivou prací dosáhl určité pozice a myslím, že nebudu usilovat o nějakou další, když vidím, jak se některé věci mají. V rámci okresního fotbalu bych chtěl zvýšit a zefektivnit činnost komisí a orgánu jako celku, což je z minula dobře nastartované a je třeba v tom pokračovat dále. Čeká nás ale v únoru volební valná hromada a záleží tedy na tom, kdo bude do řídícího orgánu zvolen a jak či na čem bude chtít pracovat. Svým známým, rodině, všem sportovním funkcionářům a čtenářům Českolipského deníku přeji hlavně dobré zdraví, někdy to potřebné štěstí a životní pohodu po celý příští rok.

Jan Fojtík, stolní tenista Nového Boru:

Všem bych rád popřál především pevné zdraví a plno osobních či sportovních úspěchů a hlavně, aby sport nadále naplňoval a přinášel tolik radosti a uspokojení, přinejmenším jako mně.

Sportovní ředitel českolipského Arsenalu Roman Hejna. Roman Hejna, sportovní ředitel FK Arsenal Č. Lípa:

Musím trochu zvolnit, žiji moc hekticky. Čtenářům Českolipského deníku přeji jen samé veselé a pozitivní zprávy.

Tomáš Choc, trenér českolipských plavců:

Předsevzetí si rozhodně už delší dobu nedávám, ale samozřejmě, že nějaké cíle si jako většina z nás před sebe stavím. Spolu s našimi plavci a také novým trenérem, kterým je Matej Kuchár, chceme bojovat o ty nejvyšší příčky v hodnocení ČR. Dcera Petra se vrátila po letech opět do Lípy a po velkém úspěchu v závěru roku si rozhodně před sebe neklademe malé cíle, určitě by to mělo být finále na MS v Barceloně, a pokud bude finále, tak se rozhodně chceme zapojit také do bojů o medaile! Do roku 2013 přeji všem rozhodně pohodu, úspěchy, a to jak v osobním, tak i v pracovním životě. Ať se každému obloukem vyhnou jakékoliv zdravotní problémy, protože všechno předchozí s tím velmi úzce souvisí.