Turnaje se zúčastnilo více než sto hráčů z celé České republiky, včetně zástupců Lokomotivy Česká Lípa, a to jmenovitě Jan Gabriel, Jakub Fabíni, Ondřej Choma a Vojtěch Kousal.

Atletická část byla se zaměřením na pohyb, který se využívá ve stolním tenisu, a druhou částí byl turnaj ve stolním tenisu.

V atletickém bloku se českolipským chlapcům tolik nedařilo, v technických disciplínách patřili spíše do průměru, ale turnaj ve stolním tenisu byl pro ně tím výstavním. Nejdříve se hrálo skupinovým způsobem a následoval tzv. pavouk. Ve skupině se dařilo chlapcům s rozdílnými výsledky. Jan Gabriel a Ondřej Choma jedno utkání ve skupině prohráli a tři vyhráli, u Jakuba Fabíniho a Vojtěcha Kousala to bylo naopak. Tím bylo dáno, kdo může hrát o medaile.

Vojta s Jakubem hráli v pavouku útěchy a Jan s Ondřejem postoupili z druhého místa, což jim zaručovalo horší los. Oba narazili na vítěze jiných skupin a bohužel jen pro jednoho to znamenalo postup do dalšího kola. Ondřej Choma prohrál s Vajglem z SKST Vlašim a Jan Gabriel porazil Adama Krčka ze Slaného, díky čemuž se dostal do bojů o medaile.

V semifinále se potkal s jeho oddílovým kolegou Řeháčkem a po velkém boji postoupil do finále, kde se utkal o celkové prvenství v turnaji s Davidem Sochorem ze Stadionu Žižkov. Ten už byl nad Gabrielovy síly a v krásném utkání plném výměn svému soupeři podlehl.

Tento turnaj se považuje v této věkové kategorii ročníků 2007 a mladší jako malé mistrovství ČR a českolipský trenér Aleš Bayer jej zhodnotil následovně: „Po několikaleté odmlce jsme se ho mohli opět zúčastnit, protože konečně začínáme naplňovat výkonnostní limity, jež nám v této věkové kategorii několik let chyběly. Jan odehrál velice pěkně celý turnaj, i když ho nezačal dobře, neboť hned v prvním utkání prohrál. Pokud neusne na vavřínech, tak může sbírat úspěchy i nadále. Pro ostatní hráče je to motivace a ukázka toho, že stále je na čem pracovat. Jen dodám, že Ondřej Choma a Jakub Fabíni byli nejmladšími účastníky celého turnaje."